Està en: INICI > Notícies

Participaci ofereix formaci sobre projectes, comptabilitat i fiscalitat a les associacions

Dimecres, 4 de Maig de 2016Ali Brancal ha presentat els cursos formatius que comptaran, a més, amb una guia informativa il·lustrada amb exemples pràctics. 

La regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal, ha presentat aquest matí una sèrie de propostes formatives que des de la regidoria s'estan oferint per a associacions de la ciutat. 

De fet, dos dels tallers es van realitzar els passats 27 i 28 d'abril i versaven sobre l'elaboració de projectes per a concórrer a la pròxima convocatòria de subvencions de Participació Ciutadana. 

Així, les més de 20 associacions que van participar en els tallers van poder "aprendre tècniques per a presentar els projectes a les subvencions, reflexionar sobre conceptes que són bàsics a l'hora de realitzar-los com quins són els objectius, quina és la fonamentació del mateix, per a què realitzem un projecte o quins recursos anem a destinar. Tot açò és molt important a l'hora de realitzar un projecte i quant millor redactat estiga, més possibilitats d'obtenir més punts en la valoració hi haurà". 

A més, Brancal ha informat que "per primera vegada, hem volgut que la perspectiva de gènere siga un dels punts a valorar dins d'un projecte i per a açò també calia oferir-los a les associacions informació i formació sobre aquest tema". Amb la inclusió d'aquest nou requisit es pretén "conscienciar a les associacions perquè facen un exercici de reflexió sobre com afecta de forma diferent a homes i dones allò que es pot fer en els barris, per exemple".

La regidora s'ha mostrat "molt contenta i agraïda per l'enorme interès mostrat per les diferents associacions i per l'alt grau de participació de les mateixes en aquests tallers. És importantíssim aqueix grau d'implicació per a aconseguir l'èxit en els nous models de participació ciutadana que volem impulsar des de la regidoria".

Finalment, en el mes d'octubre s'oferiran altres tallers sobre documentació i fiscalitat. Es realitzaran fins a 12 sessions pels diferents districtes de la ciutat i tractaran sobre les obligacions documentals i comptables de les associacions i principals imposicions fiscals, així com treballaran sobre els impostos d'aplicació a una associació i donaran formació i informació sobre diferents documents justificatius de despeses.

Els tallers de formació es complementaran també amb una guia informativa il·lustrada amb exemples pràctics i amb l'assessorament personalitzat des de la unitat de Participació perquè les associacions es troben acompanyades i orientades en tot moment per a elaborar els projectes que fomentaran la participació en els seus districtes".Segueix-nos: