Està en: INICI > Notícies

Castell ser la seu espanyola del Dia Olmpic 2016

Divendres, 13 de Maig de 2016

Castelló ha sigut escollida pel Comitè Olímpic Español (COE) com a seu per a acollir la celebració del Dia Olímpic, que tindrà lloc el pròxim mes de juny. Una important jornada en la qual l'esport de Castelló es convertirà en el centre de l'esport olímpic a nivell nacional.

Aquest és el segon any consecutiu en el qual el Dia Olímpic es va a celebrar a la Comunitat Valenciana gràcies a l'acord a quatre bandes entre el Comitè Olímpic Español, l'Ajuntament de Castelló, la Universitat Jaume I de Castelló i la Fundació Trinidad Alfonso.

El Dia Olímpic tindrà lloc l'11 de juny i se celebrarà en les instal·lacions de la Universitat Jaume I. La intenció és que estiguen representades la gran majoria de modalitats esportives, amb un programa d'activitats dirigit a totes les edats i amb un important component familiar, que comptarà amb la col·laboració de la gran majoria de clubs esportius de la ciutat.

El plantejament de les activitats serà participatiu, de tal forma que els assistents puguen practicar la majoria de modalitats i activitats que s'organitzen. L'objectiu és convertir les instal·lacions de l’UJI en la seu d'una gran matinal d'activitat física i esportiva amb l'objectiu inicial d'aconseguir els deu mil participants.

El Dia Olímpic és una celebració, a nivell mundial, en la qual es commemora la fundació del Moviment Olímpic Modern l'any 1894 i que es caracteritza per ser oberta a tot el públic, amb activitats de participació per a la família i exhibicions de diferents esports olímpics a càrrec del COE. Amb la finalitat de promoure els valors olímpics com el joc net, la companyonia, el respecte i l'esperit esportiu, el Comitè Olímpic Internacional, en col·laboració amb els comitès nacionals, organitza anualment aquesta jornada d'esport.

El Dia Olímpic se celebra, en l'actualitat, en més de 160 països amb un esdeveniment en el qual participen més de 4 milions de persones de tot el món.Segueix-nos: