Està en: INICI > Notícies

Castell promou el cicloturisme amb sis rutes que sumen quasi 700 quilmetres

Dijous, 24 de Gener de 2019


 
La regidora Patricia Puerta defensa l'aposta per un turisme alternatiu que permeta desestacionalitzar l'oferta.
 
De Castelló al Maestrat, a la Serra d’Espadà, a l'Alt Mijallrs o al mític Mas de la Costa. El Patronat Municipal de Turisme ha presentat hui en Fitur l'oferta de cicloturisme amb les sis rutes que tenen com a punt de partida la ciutat de Castelló. La presidenta del Patronat i regidora de Turisme, Patricia Puerta, ha convidat "a pujar-se a la bicicleta i descobrir una destinació ideal per a gaudir del ciclisme com és la província, amb Castelló ciutat com a punt de partida". 

Puerta ha presentat la iniciativa juntament amb el director comercial de Tuserco, José Antonio Contreras, i ha destacat aquesta alternativa per a captar a un turisme aficionat a la bicicleta des de la qual gaudir de tres valors bàsics per a un bona destinació de cicloturisme: l'entorn i els seus paisatges, la climatologia i l'hospitalitat. En aquest sentit, la presidenta del Patronat Municipal de Turisme ha reiterat la importància de "apostar per nous nínxols de mercat i atraure perfils de turistes alternatius que permeten desestacionalizar l'oferta". Tots els recorreguts estan publicats en la pàgina web de Castelló Turisme (www.castellonturismo.com) en l'apartat de recomanacions sobre què fer a Castelló.
 
RUTA 1 Castelló-Desert de les Palmes-Castelló
Aquesta ruta de 75 permet pedalar tant per muntanya com per la costa castellonenca i endinsar-se al parc natural del Desert de les Palmes.
 
RUTA 2 Castelló-Port de Costur-Atzeneta-Castelló
Un recorregut de 93 quilòmetres que després de deixar arrere l'Alcora, permet començar un bonic ascens de muntanya fins a Costur. Arribat a aquesta localitat, es posa rumb a Les Useres i els seus impressionants barrancs, muntanyes i fonts. Seguint s'arriba a Atzeneta, a la vall dels contraforts de les muntanyes de Penyagolosa. L'última parada és a la part alta de la Coma, dos durs desnivells que permeten, si el dia és bo, contemplar les els Columbrets.
 
RUTA 3 Castelló-Port d'Ahín-Eslida-Port Marianet-Castelló
Una de les rutes més freqüentades per cicloturistes a la província de Castelló i que transcorre per la Serra d’Espadà. Després de deixar arrere la localitat d'Onda, es comença l'ascens fins a Eslida passant per diversos pobles com Veig o Ahín que encara conserven la seua estructura medieval. Un total de 101 quilòmetres.
 
RUTA 4 Castelló-Port Remolcador-Castelló
Poc després d'iniciar la ruta es voreja l'embassament del Sitjar. La primera part del recorregut s'endinsa cap a l'interior on la marxa transcorre entre muntanyes i pins. Al Port del Remolcador es puja per la seua part més curta i favorable. Un recorregut circular de 111 quilòmetres amb eixida i arribada a Castelló ciutat.
 
RUTA 5 Castelló-Cascalls-Pinar-Jinquer-Nevera-Castelló
138 quilòmetres que connecten Castelló amb la Serra d’Espadà i l'Alt Millars. Eixida cap al municipi de Torralba, situat en la zona nord de la Serra d’Espadà. Després, una vegada a Ayódar, es pot veure com el paisatge canvia significativament i els boscos de pins copen totes les vistes. A destacar el trajecte entre Torralba i Matet, la part més bonica del recorregut ja que transcorre sota pinedes i per una una estreta i quasi deserta carretera.
 
RUTA 6 Castelló-Mes de la Costa
Ruta estrela que recrea una de les etapes de la Volta Ciclista a Espanya en la seua edició de 2016 amb final en el Mas de la Costa, port de primera categoria. Aquesta és l'única de les sis rutes que no torna a la ciutat després de recórrer 176 quilòmetres i superar un desnivell positiu de 3.550 metres. Una ruta que transcorre per alguns dels paratges més impressionants de la província i finalitza als peus del Penyagolosa. Segueix-nos: