Està en: INICI > Notícies

Castell posa en valor la cermica tradicional urbana a travs d'unes rutes interactives online

Dimecres, 30 de Gener de 2019


 
Amparo Marco també presenta un llibre recopilatori amb les obres artístiques d'aquest sector més representatives en la fira Cevisama.
 
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat en la fira Cevisama unes Rutes Ceràmiques interactives per a reconéixer l'important paper que juga la ceràmica tradicional i artística en l'estètica actual de la ciutat. A través d'una pàgina web, els usuaris podran realitzar un recorregut online per les seues principals obres arquitectòniques ceràmiques. A més, Marco també ha presentat el llibre recopilatori de la ceràmica de Castelló "El llegat de la tradició", per a valorar la importància històrica del taulell.

"La ceràmica és la protagonista de l'arquitectura urbana de Castelló, per la qual cosa és el nostre deure reivindicar el paper d'aquesta indústria a la nostra ciutat a través de les rutes interactives per a visitants i una recopilació de les obres més emblemàtiques", ha subratllat Marco, qui ha recordat que aquest sector ha sigut "clau per al desenvolupament econòmic i industrial de Castelló".

En les rutes online i el llibre "El llegat de la tradició" estan recopilats diferents tipus de ceràmica urbana. Des del més tradicional com la Concantedral de Santa María, el Palau Episcopal o la Casa del Baró de sa Pobla, entre altres monuments, fins a façanes singulars, retolació publicitària, frisos, masets o mobiliari urbà.Marco ha explicat que la publicació també compta amb un apartat dedicat a la ceràmica de la modernitat on es recopilen murals com el de la plaça Fadrell, Maria Agustina i la Pau, la plaça Na Violant o el de la llotja del port pesquer, entre altres. "Castelló es vesteix amb una cosa que mai passarà de moda, la ceràmica. Quan la ciutadania fa una passejada per Castelló troba elements ceràmics en places, esglésies, edificis municipals i històrics, en escultures o mobiliari urbà", ha destacat Marco.

En la visita a Cevisama també han estat presents el vicealcalde, Ignasi Garcia, i el regidor d'Ordenació del Territori, Rafa Simó. L'alcaldessa ha aprofitat per a visitar els estands de les empreses locals de ceràmica per a transmetre'ls que "la base de l'èxit està en la innovació, per la qual cosa aquesta indústria ha de continuar emprant la ceràmica com a eina de progrés tecnològic per a continuar sent competitius amb la resta del món". Marco també ha ressaltat que "Cevisama és un aparador perfecte per a mostrar al món el desenvolupament industrial de Castelló".Segueix-nos: