Està en: INICI > Notícies

Castell estudia sumar-se a la xarxa estatal d'entitats expertes en desenvolupament local

Dilluns, 25 de Febrer de 2019


 
La regidora Patricia Puerta destaca l'aposta per intercanviar bones pràctiques en àmbits com el comerç tradicional, l'economia social i la indústria cultural i creativa.
 
Monitorització i digitalització del comerç tradicional. Impuls a les indústries culturals i creatives. Aposta per l'economia social. Aquests són tres dels eixos estratègics de treball de la Xarxa d'Entitats per al Desenvolupament Local (REDEL per les seues sigles en castellà) a la qual l'Ajuntament de Castelló estudia sumar-se "amb la voluntat d'aprofitar sinergies, conéixer bones pràctiques i potenciar l'emprenedoria i la promoció econòmica en l'àmbit local", segons ha anunciat la regidora d'Impuls Econòmic i Ocupació, Patricia Puerta.

La Xarxa d'Entitats per al Desenvolupament Local està integrada per 22 entitats de desenvolupament local referents a nivell estatal, com els ajuntaments de Madrid, Barcelona, València, Alacant, Zaragoza, Màlaga, Murcia, Palma de Mallorca, Segòvia, Móstoles, Getafe, Huesca, Medina del Campo, etcètera; les diputacions de Barcelona i Tarragona, i altres entitats municipalistes com l'Associació Basca d'Agències de Desenvolupament o la Societat per al Desenvolupament de la Província de Burgos.

L'entitat exposa en el seu portal institucional que "REDEL es constitueix com una xarxa d'entitats expertes en desenvolupament local que treballa per a la millora contínua de les organitzacions a través de la reflexió, la gestió del coneixement i la col·laboració, buscant el reconeixement i la posada en valor a nivell tècnic i polític del desenvolupament local i la seua projecció a nivell internacional".

La proposta de REDEL sorgeix de la necessitat de col·laborar i treballar amb altres entitats per al desenvolupament local a nivell estatal. "Castelló busca integrar-se en aquesta xarxa estatal amb la voluntat de, segons ha defensat l'edil Patricia Puerta, "intercanviar experiències i coneixements per a millorar, innovar i incrementar l'eficàcia i eficiència de les iniciatives que, des de l'Agència de Desenvolupament Local Castelló Crega, puguem dissenyar i impulsar per a difondre l'emprenedoria i generar noves oportunitats laborals".

Puerta ha participat en el XXII Fòrum de Ciutats per l'Ocupació que s'ha celebrat a Madrid. La trobada ha permés abordar el desenvolupament d'eines innovadores i bones pràctiques per al foment de l'ocupació a partir de projectes europeus; analitzar la dimensió local de l'ocupació en el Sistema Nacional d'Ocupació o la innovació en la gestió de les polítiques d'activació per a l'ocupació, a través d'iniciatives com la modernització dels serveis públics d'ocupació o l'activació de la cooperació públic-privada.

La regidora d'Impuls Econòmic i Ocupació ha recordat que "l'ocupació ha sigut una de les prioritats del Govern Municipal des de l'arrencada del mandat, la qual cosa s'ha traduït en un augment del 650% de la inversió en passar d'1 milió d'euros de pressupost a 7,5 milions i el disseny, impuls i execució del Pla Estratègic d'Ocupació de Castelló".Segueix-nos: