Està en: INICI > Notícies

Castell se suma al Dia Mundial contra l'Abs i el Maltractament en la vellesa

Dissabte, 1 de Juny de 2019

L'Ajuntament de Castelló se suma a la declaració de l'Assemblea General de les Nacions Unides del 15 de juny com a Dia Mundial de Presa en Consciència de l'Abús i Maltractament en la Vellesa. Aquest és un problema que va en augment degut a l'envelliment de la població i al fet que el nombre de persones majors de 60 anys es multiplicarà en passar dels 900 milions actuals fins als 2000 milions en 2050.

L'Organització de Nacions Unides estima que 1 de cada 6 persones majors van patir algun tipus d'abús i aquestes xifres es disparen en el cas dels ancians que viuen en residències. L'envelliment de les persones en el món propiciarà un augment en el nombre de víctimes d'abusos i maltractament arribant fins als 320 milions en 2050, especialment dones.

A Espanya entre el 4% i el 6% de les persones majors pateix algun tipus d'abús, encara que només 1 de cada 5 casos es denuncien per por de represàlies, per la qual cosa es creu que el número de damnificats podria ser major. En els casos de maltractament els agressors són els propis cònjuges (66%), els fills majors i els cuidadors domèstics.

La presidenta de HelpAge España i portaveu de la Mesa Estatal pels Drets de les Persones Majors, Isabel Matínez, afirma que hi ha comportaments interioritzats que vulneren els drets dels majors que no som conscients de les situacions de maltractament i abús.

A pesar que el maltractament de les persones majors és un tema tabú, s'ha de visibilitzar i ha de ser abordat des de la prevenció i la sensibilització. Per això, són necessàries accions polítiques i legislatives coordinades a nivell local, nacional i internacional. A més, les campanyes de conscienciació i educació per a poder canviar les actituds negatives que la societat té cap als majors.

L'Ajuntament de Castelló rebutja tot tipus d'abús i maltractament cap als nostres majors i dóna suport a aquesta campanya de sensibilització d'un problema cada vegada més comú. Iniciatives com la declaració del Dia Mundial de Consciència de l'Abús i Maltractament en la Vellesa ajuden a crear un món més just, conscient i igualitari.Segueix-nos: