Està en: INICI > Notícies

L'obra 'Isabel II' de l'autor castellonenc Juan Bautista Carb Rovira torna a Castell

Dissabte, 13 de Juliol de 2019

L'Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació ha estat l'encarregat de la restauració de la peça pictòrica del segle XIX

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, ha recuperat el quadre 'Isabel II' de l'autor castellonenc Juan Bautista Carbó Rovira (1823-1889), després de la intervenció per a la seua restauració. L'obra que pertany a l'Ajuntament de la ciutat, fou entregada a l'Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació el passat 2018 i ha estat tornada el passat dilluns 8 de juliol al magatzem de Cultura del Palau de la Festa de Castelló.

'Isabel II' és un oli sobre llenç del segle XIX on es retrata a la primera monarca constitucional de la història d'Espanya. Durant el procés intervenció, s'ha realitzat un registre de l'estat de conservació, una neteja de la brutícia superficial de la pel·lícula pictòrica i la consegüent protecció de la pel·lícula pictòrica amb paper i cola orgànica, entre d’altres intervencions.

A més, l'obra ha estat sotmesa a una neteja mecànica del revers del llenç, juntament amb una retirada de la tela i el paper per tal de reforçar-lo i retornar-li el color. Així, el bastidor on es troba la peça pictòrica també ha estat restaurat, rebaixant els angles externs i interns, i soldat amb xicotets empelts per tal de reforçar la seua estructura.Segueix-nos: