Està en: INICI > Notícies

Castell organitza unes jornades d'agroecologia i alternatives socials en l'habitatge

Dimarts, 12 de Novembre de 2019

"La crisi econòmica, el fracàs del model immobiliari financera, el dret a l'habitatge, l'emergència climàtica, el model agroalimentari són alguns dels reptes que les nostres ciutats encaren per als pròxims anys", subratllen els regidors de Transició Ecològica i Habitatge de l'Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro i María Jesús Garrido, que han organitzat les primeres jornades que abordaran la sobirania alimentària, el consum responsable, la sostenibilitat i el dret a l'habitatge, sota el títol "Construint i Alimentant Alternatives".

Les jornades començaran el 19 de novembre i conclouran el 4 de desembre i comptaran amb conferències, debats, tallers, la projecció d'un documental i la degustació de productes agroecològics i de proximitat. Tractaran, entre altres matèries, sobre models de gestió de l'habitatge social, cooperativisme, bioconstrucció, producció i distribució agroecològica, emergència climàtica o el model de cooperativa d'habitatge en cessió d'ús.

Aquesta iniciativa es projecta "com un espai obert a la comunicació, la difusió i el debat de fórmules alternatives de resolució de necessitats i disseny de model de producció, distribució i consum, així com la gestió de polítiques públiques, socialment responsables i ambientalment sostenibles", subratllen Navarro i Garrido.

"Construint i Alimentant Alternatives" començaran el dimarts 19 de novembre, de 18.30 a 20 hores en el Menador, amb una conferència sobre models de gestió de l'habitatge social a càrrec de la Fundació Habitat 3 i el professor de Sociologia de l'UJI, Salvador Seguí. El dijous 21 de novembre, de 18.30 a la 20 hores en el Menador, les cooperatives Okambuva i Lacol dissertaran sobre bioconstrucció, arquitectura passiva o eficiència energètica en els processos de construcció i rehabilitació lligats a promoció i gestió d'habitatges en règim social, públic o cooperatiu.

El dissabte 23 de novembre, de 10 a 14 hores, el parc de Rafalafena acollirà un taller pràctic sobre tècniques de bioconstrucció, que organitzen Fermin Font y Xavi Salvador. Durant el mateix també hi haurà una activitat infantil d'educació ambiental. Les inscripcions podran realitzar-se en l'email: transicioecologica@castello.es

Les jornades prosseguiran el dimarts 26 de novembre, amb una conferència i degustació, en la plaça Major de 18.30 a 20 hores, en la qual es presentaran productes agroecològics de proximitat i projectes de distribució amb criteris de consum responsable i sostenible. Inclouran també un debat sobre nous models alimentaris agroecològics amb la participació de pas lent, Un altre mon, Som Alimentació, Xarxa d’Agroecologia de Castelló, Formatges La Planeta, Carnes Robres i EcoGrau. En finalitzar hi haurà una degustació de productes ecològics.

El dijous 28 de novembre, el Menador serà escenari, de 18.30 a 20 hores, d'una conferència del model de cooperativa d'habitatge en cessió d'ús, a càrrec de Fecovi, Vida Sostenible Cohouising i Fundació La dinamo.

El dissabte 30 de novembre, el Menador projectarà, de 18.30 a 20 hores, el documental de "Entre el dia i la nit no hi ha paret", elaborat pel col·lectiu Els Espigolaores i que versa sobre les dones que viuen o han viscut a l'Horta de Campanar, la Partida de Dalt o en la Partida del Poet. La projecció comptarà amb una activitat infantil d'educació ambiental.

Les jornades conclouran el dimecres 4 de desembre amb una conferència-debat, de 18.30 a 20 hores en el Menador, sobre emergència climàtica, crisi econòmica i alternatives que posen la vida al centre. Participaran Dina Garzón, de Xarxa Ecofeminista; Andreu Escrivà, ambientòleg i consultor en sostenibilitat; i Patricia Dopazo, de la revista Sobirania Alimentària.Segueix-nos: