Està en: INICI > Notícies

L'Ajuntament promociona el consum del Peix del Grau per als mens nadalencs

Dimarts, 12 de Novembre de 2019

Consum Sostenible anima a les famílies a aprofitar el potencial del Peix del Grau i apostar pel producte de proximitat

L'Ajuntament de Castelló llança per segon any la campanya ‘A Nadal, Peix del Grau’ amb l'objectiu de promocionar i animar a les famílies a incloure aquest producte local en els menús nadalencs, donant suport així al sector pesquer en aquesta temporada. La campanya busca animar al consum de peix del Grau destacant el llenguado, lluç, polp, sant pere, moll i l'aladroc, tant en els dies més festius de Nadal com en les setmanes prèvies.

La regidora de Consum Sostenible i Gent Major, Mary Carmen Ribera, posa l'accent en la importància d'apostar pels productes de proximitat i de quilòmetre zero. "Des de l'Ajuntament de Castelló animem a aprofitar el potencial del Peix del Grau, a utilitzar-lo en les receptes nadalenques, per la seua qualitat, pel seu sabor, i per estar al costat del sector pesquer local", ha indicat.

Aquesta campanya s'emmarca dins d'altres iniciatives desenvolupades des de la Regidoria de Consum Sostenible i Gent Major per a promocionar el ‘Peix del Grau’ entre xicotets i majors mitjançant visites a la Llotja.

En aquest sentit, i amb l'objectiu primordial de promoure el benestar de les persones majors, s'han organitzat visites guiades al port pesquer de Castelló per a posar en contacte a la població major amb l'essència marinera i donar a conéixer el peix fresc i la gastronomia marinera. Aquesta campanya està dirigida a les associacions de majors de la ciutat i es desenvolupa entre setembre i desembre. En total, passaran unes 750 persones de 34 associacions diferents.

D'altra banda, aquesta campanya també es realitza entre els escolars de la ciutat. Enguany, passaran uns 750 alumnes de dotze centres escolars diferents entre els mesos de setembre i fins al pròxim 28 de novembre.

En tots dos casos, tant escolars com majors, s'han realitzat visites guiades, assistit a una subhasta en directe, degustat peix fresc de temporada, visualitzat un audiovisual sobre l'ofici i l'evolució del port pesquer. En aquestes visites també han pogut aprendre les diferents arts i modalitats de la pesca a través del Museu de la Mar.Segueix-nos: