Està en: INICI > Notícies

Castell assaboreix la 22 edici de les Jornades de Cultura Popular de Castell

Divendres, 29 de Novembre de 2019Les jornades giren entorn la cuina tradicicional de la ciutat i se celebren aquest cap de setmana al Menador


La Regidoria de Cultura inaugura aquesta vesprada la XXII edició de les Jornades de Cultura Popular, amb el títol ‘Cuina de Castelló. De la tradició a la innovació’. Aquestes jornades se celebraran els dies 29 i 30 de novembre al Menador Espai Cultural de Castelló.

Aquest any el tema central serà la cuina, on es pretén fer un apropament i una reflexió sobre el que va ser la cuina transmesa de generació en generació, reconeixent el seu valor antropològic i cultural, i al mateix temps, contemplant les noves línies sorgides en aquest camp. Durant els últims anys les jornades han tractat temes de tradicions populars, com, la tradició oral, la vida quotidiana, la festa, la ceràmica o la música popular entre d’altres.

"Una vegada més, Castelló es trobarà amb els seus orígens i les seues tradicions, aquest any referents a la cuina tradicional, un tema molt potent. De ben segur que tots els professionals que participaran en les jornades mostraran els seus coneixements i l’evolució de la cuina tal com la coneixem avui dia" ha expressat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz.

L’acte d’obertura d’aquesta edició serà hui divendres a les 18.00 hores amb la participació de la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, i el director de les jornades, Henri Bouché. Ambdós donaran la benvinguda a tots els assistents i, seguidament, a les 18.30 hores està programada la conferència inaugural ‘De la tradició a la innovació’, a càrrec de Francesc Xavier Ludeña i Espada.

El dissabte 30, a les 9.30 hores començaran les ponències per part de Pere Agustí i Ramos, autor del llibre ‘Castelló i la seua cuina’, junt amb el seu pare Joan Agustí i Vicent. A les 11.30 hores, Francesc Xavier Ludeña parlarà sobre ‘La cuina marinera’, després d’una visita al forn de la família Adell i una visita guiada al Mercat central, guiada per  Marta Rubio de Carnes Royo.

Per a la vesprada, hi ha programades un total de dues conferències més amb el nom ‘El pa tradicional a Castelló’ a càrrec del Gremi de Forners de Castelló a les 16.30 hores, i la ponència, ‘Aspectes antropològics de la cuina tradicional’ de l’antropòloga Tamara Mudarra i Henri Bouché, director de les jornades, a les 18.30 hores. Per finalitzar les jornades hi haurà un acte de cloenda a les 20 hores.

A més, durant les jornades, el Museu d’Etnologia de Castelló, acollirà l’exposició ‘Cuina tradicional a Castelló’ que es podrà visitar fins al dia 20 de desembre en horari de dimarts a dissabte de 10.30 a 13.30 hores i de 17.30 a 21.00 hores, i diumenges i festius de 9.00 a 14.00 hores. En ella es podrà trobar panells explicatius, receptes de cuina i atifells emprats en la cuina, recreacions de la mar, el forn i la cuina duna família benestant.Segueix-nos: