Està en: INICI > Notícies

La Junta de Govern aprova la tramitaci de les contractacions d'emergncia per la covid-19

Divendres, 27 de Mar de 2020

L'objectiu s agilitzar els trmits dels contractes que sn imprescindibles i inajornables per la situaci de crisi sanitria

L'objectiu s agilitzar els trmits dels contractes que sn imprescindibles i inajornables per la situaci de crisi sanitria

udio de Rafa Sim


La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castell celebrada hui amb carcter extraordinari i de manera telemtica ha aprovat la instrucci per a la tramitaci de les contractacions d'emergncia de les prestacions derivades de la situaci de crisi sanitria ocasionada per la covid-19. L'objectiu s agiliztar els trmits de contractacions que sn imprescindibles i inajornables, establint el funcionament de l'administraci municipal en aquest sentit i facilitant la gesti dels departaments i regidories implicats en la resposta municipal a l'emergncia sanitria.

El portaveu de l'equip de govern, Rafa Sim, ha incidit en qu la finalitat dels acords aconseguits en la junta de govern de hui s agilitzar al mxim les contractacions de serveis que siguen necessaris per l'actual situaci d'emergncia sanitria, aix com tot el relatiu a personal.

La tramitaci d'emergncia est prevista en l'article 120 de la Llei de Contractes del Sector Pblic, caracteritzant aquest rgim pel seu carcter excepcional per a solucionar de manera immediata aquelles necessitats derivades de situacions catastrfiques o que afecten la seguretat nacional, supsits que es poden aplicar a la present emergncia sanitria.

D'aquesta manera, les contractacions d'emergncia derivades de la situaci de crisi sanitria ocasionada pel coronavirus que haja de realitzar l'Ajuntament de Castell, estan dispensades de tramitar expedient, sense quedar subjecte als requisits formals establits en la Llei de Contractes del Sector Pblic, fins i tot el de l'existncia de crdit suficient. En cas que no existisca crdit adequat i suficient, una vegada adoptat l'acord, es procedir a la seua dotaci de conformitat a la Llei General Pressupostria.

A ms, el termini d'inici de l'execuci de les prestacions no podr ser superior a un mes, comptat des de l'adopci de la resoluci corresponent. I es requerir un informe de necessitat i idonetat del contracte, que motive, justifique i fonamente la contractaci d'emergncia. Aquest tipus de tramitaci tamb estableix que correspon a cada servei, departament i regidoria delegada la selecci del contractista i la valoraci de la seua capacitat per a executar la prestaci.

Aquesta instrucci no s'aplicar a aquelles prestacions que per ra del seu import tinguen la naturalesa de contractes menors, els quals es tramitaran d'acord amb el procediment habitual per a la seua aprovaci, si b s'haur d'esmentar en la seua justificaci que les necessitats administratives que es pretenen satisfer responen a l'emergncia motivada per la covid-19.

L'acord inclou tamb la delegaci en el regidor de Contractaci i Patrimoni, Rafa Sim, de la competncia per a aprovar les contractacions d'emergncia que resulten precises en aplicaci de la instrucci, qualsevol que siga el seu import, incloent la totalitat d'atribucions que corresponen a la Junta de Govern Local com a rgan de contractaci.

Delegacions de competncies

D'altra banda, el Govern municipal tamb ha aprovat hui en junta la modificaci temporal de les delegacions de la Junta de Govern Local en matria de personal i contractaci. Aix, es deleguen en l'edil de Recursos Humans, David Donate, les competncies relatives a la declaraci de qualsevol situaci administrativa de tot el personal al servei de l'Ajuntament, incloent l'autoritzaci del reingrs al servei actiu; i l'aprovaci de la jubilaci de personal al servei de l'Ajuntament i, en el seu cas, la prolongaci del servei actiu.

Aix mateix, es deleguen en el regidor de Contractaci i Patrimoni, les competncies relatives a competncies que ostenta la Junta de Govern Local com a rgan de contractaci en els contractes declarats expressament de la seua competncia, amb excepci dels acords relatius a l'aprovaci de l'expedient de contractaci i la seua adjudicaci.

Aquest acord t carcter temporal pel temps estrictament necessari per a fer front a l'emergncia sanitria derivada del coronavirus i, en particular, durant la duraci de l'estat d'alarma.Segueix-nos: