Està en: INICI > Notícies

Marco: “L'Ajuntament de Castelló serà un motor econòmic i social per a fer front a la crisi del coronavirus a la ciutat”

Dissabte, 28 de Març de 2020

L'alcaldessa promou la creació d'una Oficina de Revitalització Econòmica per a abordar la resposta davant els efectes de l'emergència sanitària

L'alcaldessa promou la creació d'una Oficina de Revitalització Econòmica per a abordar la resposta davant els efectes de l'emergència sanitària

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, assenyala “el paper fonamental” de l'Ajuntament en l'eixida de la crisi generada per la covid-19 a la ciutat. Així, ha destacat que el Govern municipal està perfilant un pla de resposta perquè “el consistori servisca de motor econòmic i social una vegada superat l'estat d'alarma”.

En aquesta línia, l'alcaldessa i el regidor d'Hisenda, David Donate, han mantingut reunions aquests dies amb els tècnics municipals per a estudiar mesures amb l'objectiu de mitigar els efectes de la situació actual. Així, s'està treballant en la creació d'una Oficina de Revitalització Econòmica que gestione ajudes i subvencions en matèria econòmica i social. També s'està abordant l'elaboració d'un nou calendari fiscal, amb la possibilitat de flexibilitzar terminis per al pagament de tributs i ampliar el catàleg de bonificacions. “Estem articulant els mecanismes necessaris perquè la crisi sanitària afecte el menys possible a l'economia de les famílies”, ha assenyalat Marco.

L'alcaldessa ha demanat en el si de govern que totes les regidories dissenyen propostes per a reorientar la despesa, atenent les necessitats derivades de la situació actual i contribuint a dinamitzar i reactivar l'economia local. “De la mateixa manera que l'Ajuntament està responent ara a les necessitats més urgents, cal pensar també en el dia després i els pressupostos municipals han de posar-se al servei dels qui més el necessiten”, ha assenyalat.

D'altra banda, Marco posa l'accent en la necessitat d'actuar de manera coordinada entre les administracions, de manera que la xarxa d'ajudes públiques siga el més extensa possible. Així, el Govern municipal estudiarà les subvencions previstes pel Govern central i la Generalitat Valenciana, perquè “l'Ajuntament arribe allà on no arriben altres administracions, activant ajudes adaptades a la realitat econòmica i social de Castelló”, ha assenyalat. “Hem de teixir una xarxa d'ajudes públiques que donen resposta als col·lectius socials i als sectors econòmics més afectats perquè ningú es quede arrere en aquesta crisi”, ha conclòs.Segueix-nos: