Està en: INICI > Notícies

Castell suspn temporalment les obres pbliques per a complir les noves mesures contra la covid-19

Dimarts, 31 de Mar de 2020

L'Ajuntament requereix a les empreses contractistes aplicar les accions de tancament i seguretat necessries i abalisar les obres

udio de Rafa Sim


L'Ajuntament de Castell ha aprovat la suspensi temporal de les obres pbliques municipals, amb efectes a 30 de mar i fins al 9 d'abril, conforme al Reial Decret-llei 10/2020, de 29 de mar, pel qual es regula el perms retribut recuperable de carcter obligatori per a les persones treballadores per compte ali que no presten serveis essencials, amb la finalitat de reduir la mobilitat de la poblaci en el context de la lluita contra la covid-19.

L'edil de Contractaci i Patrimoni, Rafa Sim, ha signat hui el decret pel qual s'acata en l'mbit municipal el Reial Decret-llei 10/2020. Una nova mesura adoptada davant la necessitat de reduir l'activitat pblica externa a tot all que siga essencial i acordar la suspensi de l'execuci dels contractes d'obres que no siguen qualificats d'emergncia, bsics o estratgics, o estrictament necessaris per a l'adequat funcionament de l'administraci i el seu sector pblic. Tot, amb la fi ltima d'afavorir el compliment de les mesures de confinament i garantir la seguretat de la ciutadania i els treballadors, dels sectors pblic i privat.

La suspensi temporal abasta del 30 de mar al 9 d'abril, encara que aquest termini s'entendr automticament prorrogat en funci de les mesures que es vagen adoptant per l'Estat o la Comunitat Autnoma per a la gesti de la situaci de la crisi sanitria ocasionada pel coronavirus.

El mateix decret municipal recull el requeriment als contractistes que adopten les mesures de seguretat necessries en les obres, a fi de que la paralitzaci no implique risc per a les persones transents ni per als bns de tercers. Aix, les obres hauran d'abalisar-se i tancar-se, adoptant-se les mesures que siguen necessries per a aix durant la suspensi dels treballs per a garantir la integritat del tancament i seguretat.

D'altra banda, i en compliment del Reial Decret-llei 10/2020, i durant la vigncia d'aquest, s'entn paralitzada tamb tota obra privada que no siga imprescindible per a protegir l'inters general. Des de l'Ajuntament es far el pertinent seguiment perqu es complisca aquesta mesura.



Segueix-nos: