Està en: INICI > Notícies

Castell impulsa un pla d'obres pbliques per a recuperar el teixit econmic i productiu local

Divendres, 3 de Abril de 2020

El objetivo es llegar al mayor nmero de empresas, pymes y autnomos y generar puestos de trabajo tras la crisis sanitaria

L'objectiu s arribar al major nombre d'empreses, pimes i autnoms i generar llocs de treball desprs de la crisi sanitria per la covid-19

udio de Rafa Sim


L'Ajuntament de Castell prepara un Pla d'Inversions de Reactivaci Econmica (PIRECAS) format per una gran quantitat de microobres que garantisquen la generaci d'ocupaci local i la recuperaci del teixit econmic i productiu de la ciutat. Som conscients de les dificultats en qu se situar el marc econmic i social de Castell quan quede alat l'estat d'alarma per la crisi sanitria de la covid-19, per aix l'Ajuntament ha de ser el motor econmic que reactive l'economia a travs d'inversi en obra pblica, ha assegurat l'alcaldessa, Amparo Marco.

Aquest pla d'inversions, que s'activar a travs de la nova Oficina de Revitalitzaci Econmica de Castell, inclour microactuacions que en la seua majoria no han de tindre un cost d'execuci superior a 40.000 euros per a poder arribar a un major nombre de contractistes i perqu l'agilitat en la tramitaci siga major. L'objectiu s arribar al major nombre d'empreses, pimes i autnoms i generar llocs de treball amb microobres que reactiven l'economia desprs de la crisi sanitria per la covid-19.

Aquesta nova iniciativa d'inversi en obra pblica permetr una gesti ms gil i un abast ms extensiu, ha apuntat el regidor d'Obres i Projectes Urbans, Rafa Sim. Entenem que la revitalitzaci del teixit econmic i productiu de Castell passa per la inversi en infraestructures de necessria realitzaci i que no comporten excessiva despesa, ha recalcat l'edil.

El finanament del Pla d'Inversions de Reactivaci Econmica de Castell s'aconseguir a travs de la reorientaci de la despesa municipal o qualsevol altra mesura que es determine des de l'Oficina de Revitalitzaci Econmica.

El pla consta de cinc fases. En una primera s'estan identificant les possibles actuacions, tenint en compte la informaci de la qual ja disposa el consistori, com el Pla d'Accessibilitat, el Pla de Mobilitat Urbana, els processos participatius ja executats (Castell Ciutat Viva, Grau Xarxa Oberta...) i les demandes de les diferents juntes i consells de districte.

En la segona fase, l'equip de govern prioritzar el catleg d'obres que sorgisquen de la primera fase i per a aix es valorar, entre altres aspectes, l'estimaci del nombre de llocs de treball. En la tercera, es contractaran, en aquells casos que es precisen, assistncies tcniques externes per a l'elaboraci dels projectes, que se supervisaran per tcnics municipals responsables del seu seguiment. En la quarta fase s'adjudicaran les actuacions amb el procediment de contractaci ms gil possible donades les caracterstiques de cada obra. I la cinquena fase consistir a avaluar el Pla d'Inversions de Reactivaci Econmica per part de l'Ajuntament, analitzant, entre altres, el nombre de recursos econmics destinats, els llocs de treball generats o les empreses beneficiries.Segueix-nos: