Està en: INICI > Notícies

Castell collabora amb la Generalitat per a reduir la bretxa digital durant la crisi de la covid-19

Dimecres, 8 de Abril de 2020

Castell collabora amb la Generalitat per a reduir la bretxa digital durant la crisi de la covid-19

L'alcaldessa demana ampliar el pla que distribuir 'routers' entre les famlies del parc d'habitatges pblics del barri de Sant Lloren

udio d'Amparo Marco


L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, posa en valor la iniciativa de la Generalitat per a palliar la bretxa digital entre les famlies que resideixen al parc autonmic d'habitatges pblics del barri de Sant Lloren amb el repartiment de routers. Un projecte pilot que Marco ha sollicitat ampliar a la resta de la ciutat per a dotar d'internet a altres famlies en risc d'exclusi, especialment les que tenen fills en edat escolar i no poden accedir a la formaci online. Al mateix temps, l'alcaldessa ha oferit la total collaboraci dels Serveis Socials de Castell per a la detecci de les famlies en situaci de bretxa digital, accentuada amb el confinament de la poblaci derivat de la declaraci de l'estat d'alarma per la covid-19.

El projecte de distribuci de routers entre famlies vulnerables per a palliar la bretxa digital s'ha abordat aquest mat en una reuni telemtica mantinguda per l'alcaldessa de Castell i els alcaldes dels altres sis municipis beneficiaris amb el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimtica, Rubn Martnez Dalmau, i la consellera d'Innovaci, Universitats, Cincia i Societat Digital, Carolina Pascual.

Facilitar l'accs a internet a les famlies ms vulnerables s una bona iniciativa de la Generalitat, la pose en valor i oferisc total collaboraci de l'Ajuntament per a posar-la en marxa. A ms, demane anar ms enll del parc d'habitatges pblics i ampliar el projecte a la resta de la ciutat per a aconseguir reduir la bretxa digital entre els qui ms el necessiten, ha apuntat Marco. A Castell tenim localitzades altres famlies amb fills, al marge de les quals resideixen en habitatges pblics, que tampoc poden accedir a la xarxa i s important ajudar-los en moments com el que estem vivint, ha indicat.

Sobre la base de la iniciativa de la Generalitat, en les prximes setmanes es repartiran 700 routers entre famlies vulnerables que resideixen en habitatges pblics de la Generalitat per a palliar la bretxa digital. Castell s l'nica ciutat de la provncia on s'implantar el pla, junt a Alfafar, Sagunt, Alcoi, Elx, Elda i Monver. Amb l'ajuda dels ajuntaments, es detectaran les famlies beneficiries i es distribuiran els equips en funci de les necessitats, sense que hi haja a priori una quota prefixada per a cadascun dels municipis.

Es tracta d'un projecte pilot que dotar de routers a famlies amb xiquets i xiquetes en edat escolar que no disposen de connexi a internet per a facilitar la seua activitat educativa mentre es mantinga aquesta situaci excepcional, aix com tasques de teletreball. A ms, tamb permetr a persones vulnerables tindre accs a l'administraci electrnica en un context de confinament.

Els routers, adquirits per la Direcci General de Tecnologies de la Informaci i les Comunicacions de la Generalitat (DGTIC), aniran acompanyats d'un bo d'internet de 50 GB al mes gratut durant els mesos d'abril, maig i juny.

L'accs a internet s cada dia ms imprescindible i en aquesta poca d'estat d'alarma encara ms, convertint-se en un servei bsic. Ho continuar sent quan remeta la crisi i en aquesta lnia treballarem, ha assegurat el vicepresident segon del Consell. En aquest sentit, la consellera d'Innovaci ha explicat que l'objectiu, i ms en les circumstncies en les quals ens trobem, s el d'apostar per la igualtat digital d'oportunitats, en aquest cas, en l'accs a la informaci, a la formaci i als serveis online que aquestes famlies no es poden costejar.Segueix-nos: