Està en: INICI > Notícies

Educaci de la Generalitat i l'Ajuntament de Castell suspenen la cloenda de "L'escola canta"

Dijous, 9 de Abril de 2020

L'obra creada per a la tercera edici ser l'eix de la prxima convocatria d'aquest projecte en qu msica i llengua es fusionen com a eines de convivncia educativa

L'obra creada per a la tercera edici ser l'eix de la prxima convocatria d'aquest projecte en qu msica i llengua es fusionen com a eines de convivncia educativa

udio de Francesc Mezquita


La Conselleria d'Educaci, Cultura i Esport i la Regidoria d'Educaci de l'Ajuntament de Castell han acordat suspendre la cloenda de la tercera edici de l'innovador projecte educatiu "L'escola canta". Aquesta decisi s conseqncia de la situaci actual d'alerta sanitria per fer front a la pandmia mundial del virus COVID-19 que estem patint.

Aquest recurs d'innovaci educativa, centrat en els valors de treball en equip i en el desenvolupament de competncies en matria plurilinge a travs de la msica, ha mobilitzat aquest curs ms de 7.200 alumnes de Primria de 14 comarques del territori valenci, amb la implicaci de 132 escoles de 51 municipis. En aquesta edici multitudinria, especficament de la ciutat de Castell hi participen ms de 1.800 escolars, vora mig miler ms que fa tres anys.

La suspensi del projecte suposa la cancellaci dels 14 concerts comarcals que tancaven aquesta tercera edici de "L'escola canta" previstos per a final de maig i en els quals s'anava a estrenar la cantata "El cor de la Terra", creada per a l'ocasi. Aquesta obra, amb partitura del compositor Pablo Angls i lletra del director del Centre de Formaci, Innovaci i Recursos Educatius (CEFIRE) especfic Artisticoexpressiu d'Educaci de la Generalitat, Ximo Montas, aborda la temtica de l'emergncia climtica.

Segons el regidor d'Educaci, Francesc Mezquita: Hem decidit ajornar la cloenda de "L'escola canta", plantejada per a final de maig, perqu a causa de l'alerta sanitria per la COVID-19 no hi ha temps material per a tancar de manera digna el projecte i que l'aprenentatge que estava previst es complete i ha assegurat que la nostra intenci s continuar el prxim curs expandint aquesta iniciativa, nascuda a Castell, i de la qual, grcies a l'inters de la Conselleria d'Educaci, ja gaudeixen milers dalumnes al conjunt del territori, ha destacat l'edil.

' La directora general d'Innovaci Educativa i Ordenaci, Margarida Castellano, ha volgut mostrar el nostre agrament pel treball i l'entusiasme mostrat envers "L'escola canta" des de comenament del curs per les comunitats educatives de les 132 escoles de 51 municipis que enguany s'han implicat en el projecte, i hi ha afegit: Quan arribe el moment, aquests centres i tots els que vulguen sumar-s'hi de nou s'inscriuran en la prxima edici d'aquest projecte educatiu tan illusionador i enriquidor, i ha continuat: Quan tot a passe, tornarem sans i alegres a escola. Hi tornarem amb ganes de riure, d'aprendre, de conviure, d'estimar-nos, de cantar... I aleshores, entre moltes altres coses, farem reviscolar "L'escola canta".

Reviscolar i expandir "L'escola canta" de cara al prxim curs 2020-2021

La Conselleria i l'Ajuntament han acordat tamb que la cantata "El cor de la Terra", per respecte al treball que han fet els seus autors i tamb per tot l'esfor del professorat, l'alumnat i els centres docents per posar-la en escena, siga l'obra de la quarta edici de "L'escola canta", que se celebrar el prxim curs 2020-2021.

Pel que fa a la ciutat de Castell, l'Ajuntament ha anunciat la seua voluntat de reprendre les visites de la Banda Municipal de Castell (BMC) als centres educatius quan es decrete el retorn presencial de l'alumnat i el professorat a les aules, sempre que les autoritats sanitries no limiten aquests tipus d'actes.

Aquest curs la participaci de l'alumnat en "L'escola canta", que ha arribat per primera vegada a escoles de poblacions de les comarques de Valncia, ha crescut un 50 % a les comarques d'Alacant i ha consolidat la seua expansi per les terres de Castell amb un increment d'un 35 %. En el global del territori, la tercera edici de "L'escola canta" ha guanyat un 75 % en participaci de l'alumnat. Ha atret 3.000 escolars ms i ha ests la seua implantaci en un 83%, ja que ha sumat al projecte 60 noves escoles.Segueix-nos: