Està en: INICI > Notícies

Garrido reforar les inversions en la compra d'habitatge social i en rehabilitaci per a estimular l'economia i ajudar als ms vulnerables

Dijous, 9 de Abril de 2020

La Regidoria d'Habitatge preveu ampliar el parc pblic de lloguer social i impulsar reformes en els pisos municipals

La Regidoria d'Habitatge preveu ampliar el parc pblic de lloguer social i impulsar reformes en els pisos municipals

udio de Mara Jess Garrido


La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castell reforar les inversions en la compra d'habitatge per a lloguer social i en la rehabilitaci dels pisos municipals per a estimular l'economia i garantir el dret a l'habitatge. El departament de Mara Jess Garrido ha elaborat un pla d'actuaci per a fer front a les noves circumstncies derivades de l'emergncia sanitria reajustant les partides previstes en el pressupost municipal.

La regidora d'Habitatge, Mara Jess Garrido, destaca que han adaptat el pressupost de l'rea seguint la reestructuraci dels programes departamentals de les diferents regidories al nou context d'excepcionalitat i emergncia derivats de la crisi sanitria . Ressalta que l'objectiu s fer costat a pimes i autnoms amb un pla d'inversions d'estmul econmic i garantint drets socials per al conjunt de la poblaci. Garrido destaca que la Regidoria disposa d'inici d'un pressupost de 2,1 milions, dels quals prop del 90% els vol destinar directament a empreses i famlies mitjanant les ajudes socials al lloguer i la inversi pblica en compra d'habitatge.

El gruix del pressupost (1,8 milions) es dirigir a la compra d'habitatge per a incrementar el parc municipal d'habitatge social i a la rehabilitaci dels pisos municipals injectat d'aquesta forma liquiditat en el teixit empresarial local de reformes i rehabilitaci. Concretament, un mili ser per a compra d'habitatge i 800.000 per a la rehabilitaci d'habitatges socials.

Tamb ha previst incrementar la bossa de lloguer social amb incentius als propietaris i potenciar la difusi de les ajudes de lloguer de la Generalitat.

La Regidoria reforar el conveni signat amb el Col.legi d'Advocats per a assessorar en els processos de moratria hipotecria i mesures de lloguer aprovades pel Govern, aix com la mediaci i en campanyes informatives.

Garrido seguir avant enguany amb la contractaci d'una assistncia tcnica per a l'elaboraci d'un pla estratgic que diagnostique la situaci i les necessitats d'habitatge, amb un pressupost de 50.000 euros, aix com la contractaci, per 60.000 euros, d'un servei de gesti integral de les 221 habitatges municipals per a millorar el seu manteniment i funcionament.Segueix-nos: