Està en: INICI > Notícies

Castell alerta del risc sanitari de deixar les bosses de fem fora del contenidor

Divendres, 17 de Abril de 2020

Aquesta negligncia alenteix les labors de recollida i pot implicar sancions

Aquesta negligncia alenteix les labors de recollida i pot implicar sancions

udio d'Ignasi Garcia


La Regidoria de Reciclatge i Gesti de Residus de l'Ajuntament de Castell ha advertit dels perills que suposa l'aband de les bosses de fem al costat dels contenidors, sense depositar-les en el seu interior. Les deixalles domiciliries embruten la via pblica per tamb poden suposar un risc sanitari en aquest context de crisi per la COVID-19 si alguna persona o alguna animal entra en contacte amb restes contaminades.

Aix ho ha explicat l'edil responsable de l'rea, Ignasi Garcia, qui ha recordat que tenim a ms de 40 professionals treballant diriament i exclusivament en la desinfecci dels contenidors, pel que tocar-los no suposa risc si seguim les mesures d'higiene bsiques recomanades per les autoritats sanitries i ens rentem les mans abans i desprs de baixar el fem. De fet, el consistori acumula prop de 8.000 desinfeccions de contenidors i papereres den que es va decretar lestat dalarma.

Garcia tamb ha alertat que aquesta negligncia alenteix considerablement el treball del personal de neteja i el posa en risc, de manera que s una qesti de civisme i de solidaritat depositar les bosses a l'interior dels contenidors. Els camions de recollida de crrega lateral impedeixen que les bosses puguen ser depositades en el seu interior, per la qual cosa el personal de neteja ha de multiplicar els esforos per a poder recollir totes les restes abandonades en la via pblica.

Actualment, 281 professionals treballen directament en la prestaci de serveis de neteja viria i recollida de residus de la ciutat de Castell, organitzats en torns de dia i de nit. El personal ha rebut nombroses mostres d'agrament de part de la ciutadania, un agrament al qual s'ha sumat Garcia en destacar que ara ms que mai veiem que aquesta s una tasca essencial i ara, ms que mai, hem de fer aquests xicotets gestos per a facilitar el treball a les persones que sn al carrer.

Nova ordenana reguladora i sancionadora

Des de fer uns mesos el consistori treballa en l'elaboraci d'una nova ordenana municipal de Neteja i Recollida de Fems, ja que la que vigent data de l'any 1978, aix com l'activaci del Pla d'Ecoparcs del consorci de residus C-2. En aquest sentit, la proposta que ultima el departament de Gesti de Residus regula el depsit de residus en els llocs habilitats per l'administraci i contempla l'aplicaci de sancions a aquells ciutadans, ciutadanes o empreses que incomplisquen la normativa.Segueix-nos: