Està en: INICI > Notícies

Navarro es reunir amb agents econmics per abordar la reactivaci des de la transici ecolgica: Els necessitem

Dilluns, 20 de Abril de 2020

Navarro es reunir amb agents econmics per abordar la reactivaci des de la transici ecolgica: Els necessitem

El regidor de Transici Ecolgica celebra este dimarts una primera trobada amb la patronal provincial de la construcci

udio de Fernando Navarro


El regidor de Transici Ecolgica de l'Ajuntament de Castell, Fernando Navarro, iniciar aquest dimarts amb la patronal provincial de la construcci (Apecc) una ronda de contactes amb els agents econmics per a implicar-los en una reactivaci sostenible de la ciutat. Navarro subratlla que les poltiques de rehabilitaci, eficincia energtica i conservaci ambiental es poden convertir en una palanca per a recuperar l'economia municipal.

Estem treballant en un paquet de mesures econmiques per reactivar la producci en clau ecolgica. La crisi de la covid19 va a tindre un impacte social molt gran i necessitarem la intervenci de lAjuntament per provocar una recuperaci arrelada a mig termini i sostenible ambientalment. La rehabilitaci urbana, les energies renovables, la protecci del territori, les inversions dadaptaci a les inundacions i lagricultura poden jugar un paper econmic important en els prxims mesos. Per en eixa transici ecolgica anem a necessitar que simpliquen els actors econmics en estos nous sectors i per aix els volem explicar les nostres propostes i escoltar les seues idees, ha explicat el regidor de Transici Ecolgica.

El regidor de Transici Ecolgica subratlla que el 64% dels edificis de la ciutat van ser construts abans de 1979 i manquen de les condicions d'accessibilitat i eficincia que requereix l'actual Codi de l'Edificaci. Ressalta que el sector de la construcci t en la rehabilitaci sostenible un nou nnxol de mercat davant la previsible aturada de l'obra nova que es preveu a conseqncia de l'emergncia sanitria.

Afirma que el Pla Castell en Verd contempla una srie d'iniciatives per a implicar empresaris i comunitats de vens en la transici urbana. Entre altres mesures, destaca l'elaboraci d'una nova Ordenana de Rehabilitaci Urbana sostenible; una Ordenana d'Autoconsum Energtic que permeta a les comunitats de vens gestionar la seua energia al marge de les grans distribudores: una bonificaci de l'IBI del 90% als edificis que executen una rehabilitaci sostenible durant 10 anys o fins que es cobrisca el 100% de la inversi, un conveni amb entitats perqu faciliten prstecs a comunitats de ve; i la creaci d'una Oficina de Transici Urbana que simplifique els trmits administratius.Segueix-nos: