Està en: INICI > Notícies

Marco demana a Snchez a travs de la FEMP l's del supervit i els romanents municipals per a atendre la crisi del coronavirus

Dilluns, 20 de Abril de 2020

Marco demana a Snchez a travs de la FEMP l's del supervit i els romanents municipals per a atendre la crisi del coronavirus

L'alcaldessa destaca davant el president del Govern el paper del consistori en la desescalada i la recuperaci econmica i social

udio d'Amparo Marco


L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, com a membre de la Junta de Govern de la Federaci Espanyola de Municipis i Provncies (FEMP), ha mantingut hui una reuni telemtica amb el president del Govern, Pedro Snchez, en la qual s'ha abordat l'important paper que exerceixen els ajuntaments tant en la gesti immediata de l'emergncia sanitria com en la desescalada i la recuperaci econmica i social posterior.

En aquest sentit, i ats que les corporacions locals sn la baula de l'Estat ms prxim al ciutad, la Junta de Govern de la FEMP ha sollicitat a Snchez que els ajuntaments puguen fer s dels seus romanents i supervit, i es flexibilitze la regla de despesa, per a poder fer front amb garanties a la crisi del coronavirus, segons ha explicat l'alcaldessa. Podem afrontar aquesta situaci a travs dels nostres pressupostos i per a aix s important que l'Ajuntament puga posar tots els seus recursos al servei d'aquesta crisi. s fonamental que els diners que aporten a les arques municipals els vens i venes de Castell puga revertir directament a cobrir les seues necessitats davant una situaci de crisi sense precedents com l'actual, ha assenyalat Marco.

Els ajuntaments exerceixen un treball fonamental en la gesti de la crisi, estem en primera lnia i atenem les necessitats ms immediates de la ciutadania, ha detallat la primera edila. Entre altres, s'ha referit a les mesures impulsades des del consistori com el suport a les directrius de confinament i sanitries, les labors de desinfecci, i el treball en emergncia social, reforant l'atenci dirigida a les persones ms vulnerables, majors, menors o vctimes de violncia de gnere. A ms, i de cara a la desescalada i a la reactivaci econmica i social de Castell, s'est elaborant un pla municipal que incentivar la creaci d'ocupaci, incidint en les pimes i els autnoms i amb mesures fiscals i de dinamitzaci que busquen convertir al consistori en el motor de la recuperaci de la ciutat.

Al seu torn, el president del Govern, Pedro Snchez, ha posat en valor el paper fonamental de les entitats locals en el present i el futur del pas, en assegurar que seran decisives en la desescalada i tindran una transcendncia vital per a l'eficcia d'aquest procs.

En aquesta trobada, que ha sigut convocat pel president del Govern, la Junta de Govern de la FEMP tamb ha traslladat a Snchez la seua lleialtat institucional i la seua voluntat de cooperaci per a continuar treballant de manera conjunta per a la recuperaci del pas, insistint en el paper actiu de cadascun dels consistoris als quals representa com una baula fonamental en l'arquitectura institucional. s el moment d'acostar el muscle i des de l'Ajuntament de Castell prestarem tota la collaboraci institucional necessria per a eixir de la crisi, ha destacat Marco.

A ms, durant la reuni s'ha anunciat que la FEMP i el Govern mantindran trobades com la de hui cada quinze dies i que prximament se celebraran reunions amb els titulars de Sanitat i de Transici Ecolgica i Repte Demogrfic, a fi de coordinar la participaci al costat de la resta de les administracions tant en la desescalada com en la reconstrucci social i econmica.Segueix-nos: