Està en: INICI > Notícies

'Covi ens visita', el conte que explica el confinament als xiquets i xiquetes de Castell

Dijous, 23 de Abril de 2020

'Covi ens visita', el conte que explica el confinament als xiquets i xiquetes de Castell

El nou nmero dEl Club Millaret ha estat adaptat per a ser 100% digital i presenta un recull dactivitats per a fer en famlia

La revista El Club Millaret s'ha sumat a la campanya 'Jo em quede a casa' i ofereix les seues publicacions en format digital i d'accs lliure i gratut. La iniciativa, impulsada per les regidories d'Educaci i Plurilingisme i Foment del Valenci, ambdues encapalades per Francesc Mezquita, llana un nou nmero amb multitud dactivitats dissenyades per a ser responsive, s a dir, accessibles des dordinadors, telfons mbils o tauletes. Figuren tamb alternatives per a lalumnat amb diversitat funcional.

Aix, la nova edici es titula 'Covi ens visita' i inclou un relat sobre totes les activitats que els infants poden fer amb la famlia, per tal de traure la part positiva daquesta situaci i que els xiquets i les xiquetes gaudisquen del temps que passen a casa, en paraules de Mezquita. Al web de la revista es pot accedir al conte en format d'audiollibre i en format escrit i ha estat llanat hui, 23 dabril, com a celebraci pel Dia Internacional del Llibre.

"L'objectiu d'aquest projecte educatiu s aproximar i fomentar el valenci entre els xiquets i xiquetes de primer cicle escolar d'una forma ms visual i entretinguda mitjanant temes d'actualitat, com en el cas de l'ltim quadern, que tracta la pandmia de la COVID-19", ha assenyalat el regidor. "Amb ladaptaci daquesta edici per a poder ser visualitzada des de qualsevol dispositiu, la distribuci de tauletes entre les famlies amb menys recursos i ladaptaci dels materials, fem un pas ms per tancar la bretxa digital i per fer del nostre un sistema educatiu ms inclusiu", ha assegurat Mezquita

Cal destacar que les famlies tamb trobaran en aquesta edici receptes, fitxes imprimibles i passatemps, desenvolupats per lequip de la revista. Com a punt diferenciador, el nmero tamb compta amb la collaboraci del mestre Josep Manuel i Donya Guitarra, el quals interpreten la can Sc el coronavirus.

Des que es va publicar el primer Millaret, l'any 2016, s'han editat 14 quadernets, tots dedicats a una estaci de l'any, com l'estiu i la tardor, celebracions realitzades durant l'any com Carnestoltes o la Magdalena, o a temes com els jocs tradicionals o el comer local. El Club Millaret s un quadern colleccionable escrit i editat en valenci, dirigit als escolars d'infantil i els dos primers cursos de primria, en qu s'inclou vocabulari especfic del tema central.

'Covi ens visita', el conte que explica el confinament als xiquets i xiquetes de CastellSegueix-nos: