Està en: INICI > Notícies

Marco aborda amb el Govern la planificaci del procs de desescalada per la covid-19

Dijous, 23 de Abril de 2020

Marco aborda amb el Govern la planificaci del procs de desescalada per la covid-19

L'alcaldessa destaca la rellevncia de l'acci municipal enfront de la crisi davant la vicepresidenta i els ministres de Sanitat i Poltica Territorial

udio d'Amparo Marco


L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, com a membre de la Junta de Govern de la Federaci Espanyola de Municipis i Provncies (FEMP), ha mantingut hui una reuni telemtica amb la vicepresidenta del Govern, Teresa Ribera, i amb els titulars de Sanitat, Salvador Illa, i de Poltica Territorial i Funci Pblica, Carolina Darias, en la qual han analitzat la situaci actual de la crisi sanitria per la covid-19 i han abordat el procs de desescalada, que ha de desenvolupar-se de la m dels ajuntaments, amb cautela, i seguint unes pautes generals d'actuaci que han de ser marcades en tot cas per les autoritats sanitries.

Des de la FEMP, hem traslladat al Govern l'important paper que estem tenint els ajuntaments en la gesti del coronavirus i cara a la desescalada i la recuperaci econmica i social continuarem sent l'administraci ms prxima al ciutad, ha explicat l'alcaldessa, Amparo Marco. Per aix, hem demanat obrir un frum permanent amb el Govern per a marcar els passos a seguir a partir d'ara i traar unes pautes comunes que traslladarem a la nostra ciutat, amb coordinaci i informaci de primera m amb la qual poder planificar amb garanties el dia desprs i la nova normalitat, ha apuntat. Una petici que ha vist viable el Govern durant la mateixa reuni, comprometent-se a obrir aqueix grup de treball i dileg amb la FEMP que facilite l'intercanvi bidireccional d'informaci.

L'alcaldessa ha subratllat la importncia d'afrontar el procs de desescalada de la m dels ajuntaments com a agents actius en la gesti d'aquesta crisi sanitria, econmica i social i ha incidit en la necessitat de comptar amb la complicitat i la implicaci de la ciutadania. Marco tamb ha posat sobre la taula altres temes com la protecci de les persones ms vulnerables, la diversitat territorial per a tindre en compte la desescalada del turisme i sobre el sector comercial, ha plantejat que el xicotet comer siga prioritari en l'obertura. Tot, seguint els criteris sanitaris, que sn els que han de prevaldre per damunt de la resta, segons l'alcaldessa. Hem de continuar treballant amb cautela i prudncia, perqu Castell puga recuperar la normalitat pas a pas sobre la premissa mxima de la protecci de la salut, ha recalcat la primera edila.Segueix-nos: