Està en: INICI > Notícies

Navarro escolta al sector agrari per pensar com oferir una "finestra de reactivaci desprs de la crisi de la covid19"

Dimarts, 28 de Abril de 2020

Navarro escolta al sector agrari per pensar com oferir una finestra de reactivaci desprs de la crisi de la covid19"

El regidor de Transici Ecolgica planteja una nova ordenana de banc de terres per a activar camps abandonats i mesures que impulsen un comer de proximitat i milloren la seua rendibilitat

udio de Fernando Navarro


El regidor de Transici Ecolgica a l'Ajuntament de Castell, Fernando Navarro, ha tractat aquest dimarts amb representants de diferents associacions i agents agrcoles mesures per a impulsar l'agricultura i convertir-la en una alternativa davant la caiguda d'altres sectors productius per la pandmia de la covid. Les entitats agrcoles han coincidit en el paper essencial que pot jugar l'agricultura per a fer front a la crisi i en la necessitat d'impulsar un model de proximitat i sostenible que millore la seua rendibilitat i atraga nous productors.

L'edil de Transici Ecolgica s'ha reunit amb responsables de lUni de Llauradors, Fepac-Asaja, el Sindicat de Regs de Castell, la Cooperativa Sant Isidre i Agritec i ha explicat que l'agricultura s un sector important per tradici, per conservaci del territori i per una qesti de sostenibilitat i noves formes de consum ms saludables . Ha destacat que lactivitat agrria pot ser una finestra per a la reconversi laboral de part dels afectats per la crisi i, en aquesta direcci, ha abordat amb els collectius agrries mesures que es poden implementar per a millorar l'activitat agrria i fer que puga ser una eixida laboral.

Navarro ha indicat que la Regidoria treballa per a facilitar la recuperaci de parcelles abandonades i impulsar nous canals de comercialitzaci i producci de proximitat que augmenten la rendibilitat del sector i les condicions laborals i propicien l'entrada de nous productors joves.

El regidor ha explicat, entre altres mesures, l'elaboraci d'una ordenana del banc de terres municipal que reforce la seguretat jurdica i confiana en la cessi de parcelles d'un propietari a un productor i la posada en marxa del Parc Agrari per a posar en valor camps actualment abandonats. Tamb ha assenyalat l'inters de l'Ajuntament a potenciar els serveis municipals d'agricultura, a signar convenis amb Ampas i empreses gestores de menjadors escolars per a promocionar el consum de producte local, i la posada en marxa de noves mesures que incentiven canals curts de comercialitzaci i la sobirania alimentria.

La reactivaci de les poltiques agrries s un dels eixos del Pla Castell en Verd que ha dissenyat la Regidoria per a ajudar a l'economia municipal. Contempla tamb ajudes per a nous productors, una millora de la Guarderia Rural i creaci d'un obrador compartit pblic per a transformaci de producci municipal i d'una horta experimental.Segueix-nos: