Està en: INICI > Notícies

Castell destina 1,5 milions d'euros al Pla d'Inversions de Reactivaci econmica i social

Divendres, 1 de Maig de 2020

L'Ajuntament reorienta la despesa municipal per a impulsar obres pbliques desprs de la covid-19 i generar llocs de treball a la ciutat

udio d'Amparo Marco


L'Ajuntament de Castell destinar ms de 1,5 milions d'euros al Pla d'Inversions de Reactivaci econmica i social (Pirecas), per a palliar l'impacte derivat de la crisi sanitria del coronavirus a la ciutat. L'equip de govern aposta aix per l'obra pblica com a palanca de generaci i recuperaci d'ocupaci amb vista a un gradual retorn a la normalitat del teixit econmic i productiu afectat per la covid-19, especialment pimes i autnoms.

L'Ajuntament ha de ser el motor que reactive l'economia a travs d'inversi en obra pblica. Amb aquest objectiu impulsem el Pla d'Inversions de Reactivaci, conscients de les dificultats en qu se situa l'escenari econmic i social de Castell per la crisi sanitria de la covid-19, ha explicat l'alcaldessa, Amparo Marco.

La Junta de Govern Local ha aprovat aquesta setmana inicialment l'expedient de la modificaci de crdit que dota de pressupost el Pirecas reorientant la despesa municipal. Aquesta nova iniciativa d'inversi en obra pblica permetr una gesti ms gil i un abast ms extensiu a pimes i autnoms, ha apuntat l'edil d'Obres i Projectes Urbans, Rafa Sim.

Per la seua part, el segon tinent d'alcaldia, Ignasi Garcia, ha assegurat que el sector de la construcci que es comenava a recuperar desprs d'una crisi generada per l'especulaci i que va deixar sense recursos a milers de treballadores i de treballadors i de petites i mitjanes empreses no pot ser un dels damnificats de la crisi del coronavirus. En l'aposta del govern municipal per contribuir a l'activitat en aquest sector, Garcia ha recordat que hem accelerat les xicotetes obres pendents segons el full de ruta i les necessitats que ens han marcat els nostres tcnics. s fonamental tamb donar resposta a les peticions i als projectes nascuts de la participaci venal, segons Garcia, motiu pel qual el regidor ha celebrat que aquest pla d'inversions incloga actuacions que transformaran i milloraran les dotacions de les rees de la ciutat que ms el necessiten.

El tercer tinent d'alcaldia, Fernando Navarro, ha subratllat que l'Ajuntament ha d'impulsar poltiques decidides i transformadores i apostar per inversions que afavorisquen una transici urbana i una rehabilitaci sostenible front a les velles receptes de la rajola. A ms, ha recalcat que el govern municipal promour la reactivaci espentant nous sectors amb valor afegit davant la parlisi per la pandmia d'activitats tradicionals. En aquesta direcci, ha destacat que el projecte aprovat contempla xicotetes inversions a gran escala a fi d'accelerar els seus trmits, evitar les grans licitacions i aconseguir aix arribar al mxim nombre de pimes i autnoms.

El nou pla municipal d'inversions, que s'activar a travs de la nova Oficina de Revitalitzaci Econmica de Castell, inclour microactuacions que en la seua majoria no han de tindre un cost d'execuci superior a 40.000 euros per a poder arribar a un major nombre de contractistes i perqu l'agilitat en la tramitaci siga major. L'objectiu s arribar al major nombre d'empreses, pimes i autnoms i generar llocs de treball amb microobres que reactiven l'economia desprs de la crisi sanitria per la covid-19.

El pla consta de cinc fases. En una primera s'estan identificant les possibles actuacions, tenint en compte la informaci de la qual ja disposa el consistori, com el pla d'accessibilitat, el pla de mobilitat urbana, els processos participatius ja executats (Castell Ciutat Viva, Grau Xarxa Oberta...) i les demandes de les diferents juntes i consells de districte.

En la segona fase, l'equip de govern prioritzar el catleg d'obres que sorgisquen de la primera fase i per a aix es valorar, entre altres aspectes, l'estimaci del nombre de llocs de treball. En la tercera, es contractaran, en aquells casos que es precisen, assistncies tcniques externes per a l'elaboraci dels projectes, que se supervisaran per tcnics municipals responsables del seu seguiment. En la quarta fase s'adjudicaran les actuacions amb el procediment de contractaci ms gil possible donades les caracterstiques de cada obra. I la cinquena fase consistir a avaluar el pla per part de l'Ajuntament, analitzant, entre altres, els llocs de treball generats o les empreses beneficiries a travs d'aquest.Segueix-nos: