Està en: INICI > Notícies

Aprovada l'ampliaci de la xarxa ciclista de Castell amb altres dos trams a Castell Vell i Pascual Asensio

Diumenge, 3 de Maig de 2020

Els nous carrils bici sumen una inversi de 594.400 euros, cofinanada per l'Ajuntament i els fons europeus FEDER

L'alcaldessa destaca que l'operaci fomenta la mobilitat urbana sostenible i ajuda a vertebrar i integrar barris

udio d'Amparo Marco


L'Ajuntament de Castell ha aprovat en Junta de Govern el projecte i els expedients de contractaci per a la construcci de dos nous trams de carril bici cofinanats per Europa a travs del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Es tracta dels traats relatius a l'avinguda Castell Vell i el carrer Msic Pascual Asensio, que compten amb 242.100 euros i 352.310 euros de pressupost, respectivament.

L'ampliaci de la xarxa ciclista urbana s una de les dotze operacions d'impacte social i ambiental incloses en l'Estratgia de Desenvolupament Urb Sostenible Integrat de Castell, que suma 20,2 milions d'euros d'inversi cofinanada pel consistori i Europa.

L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, ha assenyalat que la implementaci dels nous carrils bici contribueix a fomentar la mobilitat urbana sostenible, apostant per un mitj de transport net com s la bicicleta. Aquesta actuaci, diu, afavoreix la transici cap a un model de ciutat ms verda i cap a a una economia baixa en carboni, i a ms els nous traats ciclistes actuen com a element vertebrador i integrador de les diferents zones urbanes, facilitant el dia a dia a la ciutadania.

En el cas del carril bici de Msic Pascual Asensio, amb un termini d'execuci de sis mesos, es proposa substituir la vorera-bici existent per un carril bici protegit que discrrega per la calada, deixant les voreres lliures per a s exclusiu per als vianants. Tamb es contempla la connexi ciclista de l'avinguda Casalduch amb l'avinguda Valncia pel carrer Panderola, i connectar el tram de Pascual Asensio amb la Gran Via i l'avinguda Vila-real, tamb mitjanant carril bici diferenciat, que uniria a les persones usuries amb els centres comercials i polgons industrials de la zona sud i la Ciutat del Transport.

L'actuaci en l'avinguda Castell Vell, amb un termini d'obres de quatre mesos preveu, a ms de la construcci d'un carril bici en aquest vial, la seua connexi des de l'avinguda Vall d'Uix a la ronda de circumvallaci nord de la ciutat de Castell. Amb aquest nou carril es busca completar l'eix nord-sud, que creua tota la ciutat per la zona oest, des de la citada ronda fins a l'avinguda Enrique Gimeno.

Tots dos carrils bici s'uneixen als 5 quilmetres de vies ciclistes desplegades sobre Gran Via, Ciutat del Transport i avinguda Casaduch grcies a una altra de les operacions EDUSI i que estan operatives des de finals de 2018.

La licitaci de les actuacions aprovades ara (Castell Vell i Msic Pascual Asensio) se suspn fins que ho permeta el reial decret de l'estat d'alarma, encara que desprs del suport de la Junta de Govern es pot donar llum verda als plecs i incorporar a la Plataforma de Contractaci del Sector Pblic la documentaci pertinent per a informar potencials licitadors i que puguen anar estudiant els projectes i preparant les ofertes. S queda paralitzat el termini per a la presentaci de les mateixes i la interposici de recursos.Segueix-nos: