Està en: INICI > Notícies

El MUCC, el Menador i el Planetari, primers espais a obrir durant la desescalada cultural a Castell

Dilluns, 4 de Maig de 2020

El MUCC, el Menador i el Planetari, primers espais a obrir durant la desescalada cultural a Castell

Ruiz avana que "estem estudiant els aforaments per a que els espais expositius estiguen operatius al mes juny"

Castell es preparara per a la desescalada cultural i per a complir amb les diferents fases deixida de lestat dalarma i de relaxaci de les mesures de distanciament social. D'aquesta manera, les seus del MUCC, el Menador, el Planetari de Castell, junt amb el Teatre del Raval, serien els primers a obrir les portes a la ciutadania.

Aix ho ha explicat la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castell, Vernica Ruiz, qui ha manifestat que "desprs d'estudiar les mesures detallades pel president del Govern el passat dimarts, en el mes de juny podrem obrir els espais expositius de la ciutat amb totes les mesures de seguretat corresponents". Per a portar a terme aquesta desescalada en l'mbit local, "estem estudiant en aquest cas quins sn els aforaments i a quina quantitat de persones els estaria permesa l'entrada a cadascun dels espais", ha afirmat ledil.

Cultura estudia ara com garantir la distncia mnima de seguretat de dos metres entre les persones que facen s de les installacions esmenades. Est previst que hi haja exposicions tant al Planetari com al Menador, quan aquests edificis tornen a estar oberts al pblic.

Ruiz espera "poder tornar a una normalitat cultural a Castell". "Desitgem arribar a l'ltima fase del desconfinament i recuperar lactivitat i la programaci cultural el ms prompte possible", ha incidit.

Per a fer-ho, el seu departament treballa en un pla de xoc per a combatre els efectes de laturada provocada per la crisi sanitria. Les mesures estan especialment orientades a reactivar els negocis de la ciutat vinculats a les activitats artstiques i a garantir la supervivncia del sector cultural.

La prioritat ser la reprogramaci de tota lactivitat cultural suspesa. Ruiz tamb ha anunciat accions adreades als negocis locals com sn l'adquisici de fons bibliogrfic a les llibreries, el qual ser incorporat a les biblioteques municipals i prioritzar les obres dautors i autores locals i valencians. Aix mateix, Cultura considera cabdal ladquisici dobra contempornia a les galeries dart de la ciutat per tal devitar el seu tancament.Segueix-nos: