Està en: INICI > Notícies

Castell reobre els parcs canins amb mesures per evitar el contacte

Dimarts, 5 de Maig de 2020

Castell reobre els parcs canins amb mesures  per evitar el contacte

Els propietaris hauran dacompanyar els animals dins de la installaci i en cap cas podran portar-los sense corretja

udio d'Ignasi Garcia


Els parcs canins de Castell seran una de les installacions municipals que reobrir al pblic durant la fase 0 de la desescalada. Aquesta ha sigut una de les mesures abordades per la Junta de Govern Local que sha celebrat aquest mat i que ha apuntat la necessitat devitar el contacte durant ls daquests espais desbarjo per a animals.

Per aix, els propietaris i les propietries de les mascotes hauran daccedir a linterior del parc amb els animals ja que que aquests no podran anar solts i sense subjecci. Els i les responsables hauran de mantenir les distncies de seguretat i vetllar per a que els gossos tamb ho facen. Tamb queda limitat el nombre de persones que poden romandre dins de la installaci per evitar aglomeracions.

Aix ho ha explicat el regidor responsable de Benestar Animal, Ignasi Garcia, qui ha assegurat que les mascotes han ajudat a moltssima gent a portar millor aquesta situaci i ara que comencen a activar-se les fases de desescalada atendrem les necessitats daquests sectors de la poblaci obrint els parcs canins. Tamb s cert que hem dextremar les precaucions i no utilitzar-los igual que ho fiem abans, sin amb moltes ms precaucions i amb tota la responsabilitat que la ciutadania de Castell ha demostrat durant aquestes setmanes, ha incidit ledil.

Cal destacar que la obertura afecta als parcs canins municipals de la Pineda del Grau, Parc Litoral, Pont de Ferro, UJI, Auditori, Primer Mol, Censal, Ramn James Boera i Maestro Arrieta. El consistori recorda la importncia de mantenir la higiene tamb en aquests espais, amb mesures com el rentat de mans o la neteja de les potes de lanimal abans dentrar a casa.

s tamb obligatori recollir els excrements de les mascotes tant als parcs com a qualsevol via pblica, ja que lincompliment daquesta normativa pot comportar sancions de fins a 600 euros, tal com queda recollit en l'Ordenana Municipal sobre tinena d'animals de companyia. Aix mateix, resulta convenient netejar les restes dorina dels animals mitjanant una ampolla amb una barreja daigua i vinagre. En aquest sentit, Benestar Animal va repartir ms de 1.500 ampolles per facilitar aquesta tasca als propietaris i propietries danimals i evitar taques i males olors a la ciutat.Segueix-nos: