Està en: INICI > Notícies

Navarro destina 686.000 euros per espentar la recuperaci econmica des de la transici ecolgica

Dijous, 7 de Maig de 2020

Navarro destina 686.000 euros per espentar la recuperaci econmica des de la transici ecolgica

La regidoria de Transici Ecolgica tramita una modificaci de crdit per invertir en transici energtica i en transformar la cadena agroalimentria

udio de Fernando Navarro


El regidor de Transici Ecolgica de l'Ajuntament de Castell, Fernando Navarro, est tramitant un modificaci de crdit per dissenyar un paquet inversions de 686.000 euros que, dins del nomenat Pla de Castell en Verd, busquen reactivar leconomia des de la transici ecolgica i espentar la transici energtica, obres de renaturalitzaci del terme que puguen generar un turisme diversificat i en millorar la rendibilitat de lagricultura. Esta incorporaci de 686.000 euros forma part de la ltima modificaci de crdit que la Junta de Govern local va aprovar dijous passat, 30 d'abril, i que saprovar en Ple durant les prximes setmanes per dissenyar el pla econmic que faa front a la crisi de la covid19.

La transici ecolgica pot ser el principal motor de reactivaci econmica davant esta crisi generada per la covid19. Lemergncia climtica no pot esperar a la recuperaci econmica, sin que hem daplicar la mirada ecolgica a la recuperaci perqu, a ms, tenim molt de marge per incentivar noves activitats econmiques que ens poden ajuntar a remuntar en la nova normalitat, ha explicat el regidor de transici ecolgica.

El Pla Castell en Verd va en la lnia del Pla Nacional de l'Energia i Clima que promou el Govern per a espentar l'economia i contempla mesures que conjuguen la reactivaci econmica amb la cura del territori i la sostenibilitat. A ms tamb fixa com objectiu incentivar la rehabilitaci urbana sostenible per al parc dhabitatge de Castell.

El regidor de Transici Ecolgica ressalta que el Pla Castell en Verd inclour inversions per dissenyar unes rutes de laigua per a redignificar la Marjaleria, en sistemes de drenatge sostenibles per reduir els riscos d'inundaci, aix com actuacions en transici energtica per a installar energies renovables i afavorir leficincia energtica.Segueix-nos: