Està en: INICI > Notícies

Castell intensifica les desinfeccions per a la reobertura comercial i de centres educatius

Divendres, 8 de Maig de 2020

Castell intensifica les desinfeccions per a la reobertura comercial i de centres educatius

Els serveis municipals han actuat tamb al Mercat del Grau per a higienitzar els carrers i el mobiliari urb

udio d'Ignasi Garcia


El servei de neteja de lAjuntament de Castell ha intensificat les tasques de desinfecci de carrers comercials i installacions educatives per a la reobertura prevista per al prxim 11 de maig. Daquesta manera, el consistori assegura que la tornada progressiva a lactivitat es puga fer amb totes les garanties sanitries, com ha explicat el regidor de Neteja, Ignasi Garcia.

Amb aquesta finalitat, els operaris han higienitzat tamb el carrers on subica el mercat ambulant del Grau, on tamb han actuat sobre el mobiliari urb. Aquestes tasques shan portat a terme durant la matinada, per deixar els espais en bones condiciones, i es repetiran aquesta vesprada, quan tanque el mercat.

Novament, un servei essencial com s la neteja viaria, ens permet avanar en aquesta situaci davant la desescalada, ha explicat Ignasi Garcia. Ledil de Neteja tamb ha destacat que lAjuntament de Castell ha fet i est fent un gran esfor per a que tots els espais estiguen en condicions higiniques ptimes i eixe objectius lestem aconseguint grcies a les ms de 40 persones que cada dia i cada nit netegen els nostres carrers.

Des de la regidoria d'Innovaci Comercial, s'han posat totes les mesures necessries per a garantir el compliment de la normativa i de les mesures de seguretat per a la reobertura del Mercat del Grau. Hem treballat des del primer moment de manera conjunta amb els comerciants per a poder reobrir de manera segura, perqu els vens del Grau pogueren acudir a comprar productes de proximitat en el seu mercat tradicional, ha explicat l'edil d'Innovaci Comercial, David Donate.

Donate ha apuntat que, des de l'rea de comer, s'han habilitat les tanques per a delimitar el permetre i distribut gels desinfectants per a l's pblic que s'han posat a la disposici dels clients en els diferents accessos al recinte. Aix mateix, hem reorganitzat els llocs per al compliment de les distncies de separaci lateral i frontal, ha destacat. Tamb s'ha sollicitat el control policial per al compliment de l'aforament i l'accs al mercat.

Aix, tamb est previst que els centres educatius de la ciutat recuperen part de lactivitat per a que els equips directius i el personal administratiu puga incorporar-se i avanar en tasques dorganitzaci i la preparaci del procs descolaritzaci, entre altres, com ha informat el regidor dEducaci, Francesc Mezquita.

Moltes daquestes installacions ja porten dies obertes per la realitzaci de tasques de manteniment, motiu pel qual el personal del servei ha posat, en aquesta segona onada de desinfeccions, especial mfasi en les zones amb superfcies de contacte i de pas, com ara panys de portes, baranes i lavabos. Durant aquestes setmanes, els serveis municipals han realitzat una neteja a fons dels centres, una tasca que habitualment fan durant el perodes vacacionals.

EPI, material d'un sol s i solucions desinfectants

Cal destacar que lempresa concessionria del servei de neteja ha facilitat equips de protecci individual (EPI) al personal. Els i les professionals utilitzen material dun sol s i aquest se separa en contenidors especfics, a linterior de bosses tancades. Els elements reutilitzables, es desinfecten desprs de cada s. Com a productes d'higienitzaci de materials i superfcies, els serveis municipals han utilitzat clor actiu, hipoclorit sdic, perxid dhidrogen i etanol, en les proporcions recomanades per la Conselleria i el Ministeri de Sanitat.

Castell intensifica les desinfeccions per a la reobertura comercial i de centres educatiusSegueix-nos: