Està en: INICI > Notícies

Marco demana informaci detallada sobre la incidncia del coronavirus a Castell i una major comunicaci entre administracions

Diumenge, 10 de Maig de 2020

L'alcaldessa trasllada a la Conselleria i al Ministeri de Sanitat la seua preocupaci i destaca la conducta exemplar de la ciutadania

udio d'Amparo Marco


L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, ha rems aquest dissabte dues cartes, dirigides a la consellera de Sanitat Universal i Salut Pblica, Ana Barcel, i al ministre de Sanitat, Salvador Illa, sollicitant informaci detallada sobre les dades de coronavirus a la ciutat per a saber per qu Castell no ha passat a la Fase 1 de la desescalada en el marc de l'estat d'alarma decretat el 14 de mar.

En les missives enviades a les administracions autonmica i estatal, Marco ressalta la conducta exemplar i responsable de la ciutadania de Castell en les ltimes setmanes i trasllada la inquietud i preocupaci de l'Ajuntament davant una situaci que afecta la poblaci i a l'economia local. Davant la decisi que Castell romanga en la Fase 0, com a alcaldessa, vull traslladar la preocupaci d'aquest Ajuntament i, sobretot, la necessitat que se'ns facilite informaci i dades que ens permeten conixer la situaci real de la nostra ciutat, ha assenyalat Marco.

Per tot aix, l'alcaldessa demanda al Consell, i particularment a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pblica, que facilite tota la informaci corresponent a Castell: les defuncions i l'evoluci dels contagis, l'estat de les infraestructures sanitries i la capacitat del sistema de Salut Pblica per a afrontar la desescalada, aix com l'explicaci que responga a la situaci en la qual ens trobem desprs de la decisi adoptada pel Govern d'Espanya el divendres 8 de maig.

Respecte al Govern, i en particular al Ministeri de Sanitat, reclama igualment tota la informaci possible sobre la ciutat, aix com que es facen pblics els criteris establits per a decidir el canvi de fases de la desescalada dels diferents territoris. Tamb sollicita que es milloren els canals de comunicaci i la cogobernana de la crisi sanitria de la covid-19 amb els ajuntaments.

s fonamental que l'Ajuntament compte amb tota la informaci per a saber perqu de moment no podem avanar en la desescalada. A ms, cal agrair a la ciutadania el seu comportament exemplar en aquestes setmanes i reconixer l'esfor de pimes i autnoms per a fer front a la situaci. La ciutat en el seu conjunt ha demostrat un gran sentit de la responsabilitat i junts hem de continuar protegint la salut pblica i lluitant contra la pandmia, ha concls l'alcaldessa.Segueix-nos: