Està en: INICI > Notícies

Castell no celebrar les festes de la Magdalena enguany a causa de la covid-19 i destinar el pressupost al pla de xoc anticrisi

Dimarts, 12 de Maig de 2020

Castell no celebrar les festes de la Magdalena enguany a causa de la covid-19 i destinar el pressupost al pla de xoc anticrisi

El 'mn de la festa' demana per unanimitat la suspensi fins al 2021 davant la incertesa i la falta de garanties sanitries

udio d'Amparo Marco


Castell no celebrar les festes de la Magdalena enguany a causa del coronavirus i destinar el pressupost de les mateixes no comproms al pla de xoc municipal anticrisi. La decisi s'ha pres aquesta vesprada de forma consensuada, a sollicitud del mn de la festa, els representants de la qual han demanat per unanimitat la suspensi definitiva fins al 2021 davant la falta de garanties sanitries a curt i mitj termini i la incertesa que es puguen celebrar o no actes multitudinaris en els prxims mesos.

Hui ens hem reunit amb representants del mn de la festa per a abordar el futur de la Magdalena d'enguany i ens han demanat per unanimitat la suspensi definitiva fins al 2021 davant l'actual crisi del coronavirus i la falta de garanties sanitries per a poder celebrar-la en condicions. Per aix, desprs d'escoltar a gaiates, colles, ens vinculats, Festes de Carrer, reines i pregoners, hem decidit de forma consensuada que la prxima Magdalena ser en 2021, ha explicat l'alcaldessa i presidenta nata del Patronat Municipal de Festes, Amparo Marco. A ms, i a petici del mn de la festa, s'ha decidit tamb que el pressupost de les festes es destine a palliar els efectes de la covid-19 a la ciutat, per a mesures que contribusquen a la reactivaci econmica i per a la cobertura social, ha detallat Marco.

Cal recordar que les festes de la Magdalena van ser suspeses i ajornades quatre dies abans de la declaraci d'estat d'alarma, pel Decret 4/2020, de 10 de mar, del president de la Generalitat, seguint la instrucci del Ministeri de Sanitat que establia la convenincia de no celebrar actes multitudinaris en existir risc de propagaci del coronavirus.

En la trobada convocada aquesta vesprada per Marco, al costat de la regidora de Festes, Pilar Escuder, han participat representants de la Gestora de Gaiates, la Federaci de Colles, els ens vinculats (Germandat dels Cavallers de la Conquesta, Moros d'Alqueria, Colla Bacalao, Colla del Rei Barbut i Colla de Dolainers i Tabaleters) i Festes de Carrer, a ms de les reines de les festes d'enguany, Carmen Molina i Galla Calvo, i els pregoners, Jos Maria Prades i Marc Osorio. Tamb hi ha hagut representaci de la plaa de bous. Un a un han anat exposant les seues impressions i opinions i han coincidit a ajornar a 2021 la celebraci de la Magdalena, per a poder organitzar unes festes amb plenes garanties per a la ciutadania, de salut i seguretat.

En els prxims dies es convocar al Consell Rector de Festes per a traslladar-los el sentir unnime del mn de la festa respecte a la no celebraci de les festes enguany i la petici de destinar el pressupost de la Magdalena que no estiga comproms a realitzar poltiques que minimitzen els efectes de la covid-19 a la ciutat, per a mesures que contribusquen a la reactivaci econmica i per a la cobertura social.Segueix-nos: