Està en: INICI > Notícies

El Pla de Revitalitzaci Econmica de Castell injectar 1,5 milions d'euros en 47 projectes

Dilluns, 18 de Maig de 2020

El Pla de Revitalitzaci Econmica de Castell injectar 1,5 milions d'euros en 47 projectes

La contractaci prioritza a autnoms i pimes en millores urbanes, escoles, seguretat, mobilitat, accessibilitat i installacions

udio de Rafa Sim


udio d'Ignasi Garcia


El Pla d'Inversions de Revitalitzaci Econmica de Castell (Pirecas) constar en la seua primera fase de 47 actuacions i injectar a la ciutat ms de 1,5 milions d'euros en obres menors en els prxims mesos, facilitant l'accs als projectes a autnoms, pimes i microempreses. Les obres, que s'extrauen de plans municipals, de processos participatius ja executats i de les demandes de juntes i consells de districte, es distribueixen en quatre blocs: seguretat viria, mobilitat sostenible i accessibilitat; pla de reforma d'escoles; millora urbana; i installacions municipals.

El regidor d'Obres i de Contractaci, Rafa Sim, ha detallat hui les inversions del Pirecas al costat de l'edil de Transparncia i Atenci Ciutadana, Ignasi Garcia. Sim ha assegurat que es tracta d'un pla impulsat per l'equip de govern en el context de l'estat d'alarma amb la voluntat de continuar sumant obres en un futur, per a contribuir a la reactivaci econmica i social de Castell i a la generaci de llocs de treball a travs de la diversificaci de la contractaci pblica. Pensem en el dia desprs de la crisi sanitria per la covid-19 i des de l'Ajuntament volem palliar els efectes negatius que tindr sobre el teixit econmic i productiu local, especialment en autnoms, pimes i microempreses, ha ressaltat Sim.

Garcia, per la seua part, ha explicat que aquest pla busca aconseguir una reactivaci immediata i gil, que ens permeta posar en marxa els sectors productius el ms prompte possible desprs de dos mesos de parada obligada. Per a Garcia, l'Ajuntament s'ha de posicionar com a motor econmic, afavorir que es reprenga l'activitat i vetlar perqu es complisquen les lnies de treball de l'equip de govern, basades en la sostenibilitat i la millora dels serveis pblics.

Respecte a les obres de seguretat viria, mobilitat sostenible i accessibilitat, Sim ha indicat que suposen una inversi de ms de 480.000 euros, en la millora de l'accessibilitat en el Grup Lourdes, la construcci de diversos passos de vianants sobreelevats, carrils bici i installacions semafriques. Tamb en l'ampliaci de voreres i la millora de l'accessibilitat en parades de bus. Xicotetes actuacions que ens permeten avanar en una ciutat ms accessible, que refora la seguretat viria i continua apostant per una mobilitat ms sostenible, ha assegurat el regidor d'Obres i Contractaci.

Quant a les inversions en infraestructures educatives, sn fonamentals en l'estratgia municipal i estan dotades en uns 465.000 euros. Aquesta inversi, sumada a les previstes per Edificant a la ciutat, suposar un total de ms de 19 milions d'euros que aniran destinats a millorar les escoles i a oferir ms serveis a les famlies, ha assegurat Garcia. Entre altres, l'obertura de noves lnies de dos anys en els collegis Antonio Armelles i Isidoro Andrs, les obres dels quals estan incloses en el Pirecas amb 103.000 euros de pressupost en total.

Respecte a millores urbanes, les actuacions previstes tenen un pressupost de 350.000 euros, distribut per a fer front a peticions ciutadanes i a les noves realitats derivades de la crisi sanitria. Destaca en aquest bloc la installaci d'enllumenat en el Cam Mestrets, una reivindicaci ciutadana a la qual ser possible respondre amb una inversi estimada de 65.700 euros.

En el captol de millores en les installacions municipals la prioritat s que la ciutadania puga beneficiar-se d'aquestes actuacions que, alhora, ajuden a promocionar activitats de turisme de proximitat. Aquest apartat t 270.000 euros i destaquen inversions per a la dotaci de subministrament elctric en el jaciment de Vinamargo (60.000 euros), el tancament exterior del Gaet Huguet i les millores en el cementeri de San Jos (40.000 euros cadascuna).

D'altra banda, Sim ha recordat que s'ha habilitat un espai en la pgina web municipal per a la subscripci de treballadors autnoms, microempreses i pimes que tinguen inters a accedir a la contractaci pblica com a contractistes o subcontractistes d'obres, subministraments i serveis. L'enlla per a inscriure's, que es troba situat en el perfil del contractant de www.castello.es, s el segent: contractaciomenor.castello.esSegueix-nos: