Està en: INICI > Notícies

Castell analitza la presncia de la covid-19 en aiges residuals per a reforar la seua detecci temprana

Dimarts, 19 de Maig de 2020

Castell analitza la presncia de la covid-19 en aiges residuals per a reforar la seua detecci temprana

El virus no t capacitat d'infecci a travs de l'aigua i aquest estudi pretn propiciar un sistema d'alerta davant possibles rebrots

La Regidoria de Transici Ecolgica de l'Ajuntament de Castell i l'empresa concessionria en la gesti de l'aigua (FACSA) impulsen un estudi en el qual analitzen la presncia de la covid-19 en les aiges residuals de la ciutat amb l'objectiu de reforar la detecci temprana. El coronavirus pot conservar en l'aigua el seu material gentic i no t cap capacitat d'infecci a travs de la mateixa i la finalitat d'aquesta investigaci s aportar dades que milloren els tractaments de prevenci i propicien un sistema d'alerta.

El regidor de Transici Ecolgica, Fernando Navarro, ha visitat aquest dimarts l'Estaci Depuradora d'Aiges Residuals de Castell i ha comprovat l'evoluci del projecte, denominat Covid Water i que compta amb l'aval del Centre Superior d'Investigacions Cientfiques. Ha destacat la importncia de la investigaci per a ajudar a previndre i contindre possibles rebrots de la pandmia i ha subratllat que el coneixement de l'existncia de la covid-19 pot aportar informaci d'on ms contagis es produeixen a la ciutat i desenvolupar un sistema de detecci primerenca.

Aquest projecte consta d'una plataforma digital que va integrant mostrejos del clavegueram i dels processos de depuraci en el terme municipal de Castell. Tamb s objecte d'estudi la lnia d'aiges i fangs de l'Estaci Depuradora.

Des de la concessionria destaquen que s'analitzaran, aix mateix, les xarxes de sanejament drees industrials o que concentren una important densitat de poblaci.

L'Ajuntament porta anys collaborant amb la UJI per a estimar el consum de drogues, frmacs i hormones en la poblaci a partir de mostres recollides sobre les aiges residuals de la depuradora.Segueix-nos: