Està en: INICI > Notícies

Castell treballa en el protocol de seguretat de platges a l'espera de les directrius de Sanitat

Dijous, 21 de Maig de 2020

L'Ajuntament activar l'1 de juny el servei de salvament i socorrisme i ja t preparat el Pla d'Explotaci de Platges

L's i gaudi de les platges de Castell aquest estiu est subjecte a les mesures adoptades per les autoritats sanitries o que es puguen adoptar en un futur amb motiu de la crisi sanitria ocasionada per la covid-19 i amb la prioritat de garantir la seguretat i la protecci de la salut de la ciutadania en la desescalada. Ara per ara, des de l'Ajuntament s'est treballant amb la mxima prudncia i revisant tots els esborranys de protocols, tant estatals com autonmics, per a adaptar-los a l'mbit municipal i activar-los quan el pla per a la transici cap a la nova normalitat del Govern ho permeta, en el marc de les fases de desescalada.

Aix ho ha explicat la presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Pilar Escuder, desprs de participar en el seminari web Aproximaci a les especificacions tcniques a adoptar per les platges de la Comunitat Valenciana per a fer d'elles un entorn turstic viu i segur, convocat per Turisme Comunitat Valenciana per a traslladar les lnies de treball que s'est duent a terme en collaboraci amb l'Institut de Qualitat Turstica d'Espanya (ICTE) per a l'elaboraci dels protocols de seguretat del subsector de les platges, que es preveu que s'aprove en els prxims dies. A nivell estatal i autonmic, tant des dels departaments de turisme com de sanitat s'est treballant en uns protocols que els ajuntaments haurem d'adaptar a la singularitat de les nostres platges, per aix des de Castell ja estem analitzant diverses opcions per a garantir la seguretat a les platges, a l'espera del protocol marc, ha assegurat la regidora de Turisme.

Al marge de definir els detalls del nou protocol de seguretat a les platges, des de l'1 de juny ja es prestar servei de salvament i socorrisme. Si en aqueix moment, sobre la base de les mesures que contemplen les fases de la desescalada, ja est perms el bany, la prestaci ser l'ordinria. Si no est perms banyar-se, el personal del servei de salvament i socorrisme es dedicar a tasques de preparaci, formaci, informaci als qui vagen a la platja a realitzar les activitats permeses i a vigilncia.

Pla d'Explotaci de Platges

D'altra banda, la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castell ha aprovat hui l'expedient per a contractar mitjanant procediment obert l'explotaci dels serveis de temporada a les platges el contracte de les quals no es prorrogue d'adjudicacions anteriors. Es tracta de cinc lots: un berenador, una zona per a installar un lloc de massatges, un lloc d'embarcacions i dos quioscos de premsa i gelats. Al marge d'aquests serveis que falten per contractar, el Pla d'Explotaci de Platges per a aquest estiu contempla altres tres berenadors, cinc zones per a la installaci d'hamaques i ombrelles i una escola nutica, entre altres serveis, com a biblioteques o punts beb.

La resoluci de l'expedient que ha passat hui per la Junta de Govern Local, aix com el Pla d'Explotaci de Platges ntegrament, est condicionat a les mesures que marquen les autoritats sanitries i al protocol de seguretat enfront del coronavirus, aix com a l'atorgament de la respectiva autoritzaci per part del Servei Provincial de Costes per a l'ocupaci del domini pblic martim terrestre.

Segons ha explicat desprs de la junta el portaveu de l'equip de govern, Rafa Sim, Costes ha variat enguany els criteris per a atorgar els permisos per motius de protecci mediambiental i noms autoritzaria l'explotaci de les platges des de l'1 de juliol fins al 30 de setembre. No obstant aix, l'Ajuntament ha demanat a Costes ampliar l'autoritzaci, perqu els serveis de les platges puguin funcionar de l'1 de juny al 30 de setembre, i est a l'espera de resposta. Tot aix supeditat a les mesures sanitries i de seguretat i a les activitats permeses en cadascuna de les fases de la desescalada.Segueix-nos: