Està en: INICI > Notícies

Marco aborda amb la Generalitat el pla per a garantir la seguretat a les platges davant la covid-19

Divendres, 29 de Maig de 2020

Marco aborda amb la Generalitat el pla per a garantir la seguretat a les platges davant la covid-19

Lalcaldessa sollicita al Consell que medie davant Costas per a poder ampliar espais de terrassa i reduir cnons aquesta temporada

udio d'Amparo Marco


L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, s'ha reunit aquest divendres amb el Secretari Autonmic de Seguretat i Emergncies, Jos Mara ngel, i amb el Director General de Turisme, Herick Campos, al costat d'altres alcaldes i alcaldesses del litoral castellonenc, per a abordar l'esborrany de decret de seguretat en platges de la Conselleria de Justcia, Interior i Administraci Pblica, i definir les necessitats dels plans de contingncia especfics que hauran d'elaborar els ajuntaments per a garantir la seguretat davant l'emergncia sanitria per la covid-19.

Aquesta trobada es produeix una vegada que s'ha anunciat que tota la Comunitat Valenciana passar a la fase 2 de la desescalada a partir del prxim dilluns dia 1 de juny. Aquesta fase permet l'obertura de les platges per a banyistes sota unes mesures i recomanacions de seguretat per a evitar la propagaci de la covid-19.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha traslladat que el consistori est ultimant les actuacions per a implementar mesures i recomanacions de la guia sobre Platges Segures elaborada i difosa recentment per Turisme de la Generalitat Valenciana per a reobrir els arenals a partir del prxim dilluns. Hem sollicitat a la Generalitat ms suport i ajuda per a complir amb els requisits i recomanacions fixats per la guia i que introduirem en el nostre pla de contingncia per a disposar d'unes platges totalment segures de cara a aquest estiu, ha indicat Marco. Principalment, ha traslladat la necessitat de comptar amb ms passarelles per a realitzar recorreguts d'entrada i eixida a les platges i zones de xiringuitos, aix com ampliar la informaci a la ciutadania per al coneixement i conscienciaci de les mesures de precauci.

Finalment, Marco ha aprofitat la reuni per a sollicitar a la Generalitat la intermediaci davant la Direcci General de Costas perqu els ajuntaments com el de Castell puguen ampliar l'espai de terrassa en els xiringuitos autoritzats i reduir cnons per a fer costat al sector hostaler, complint sempre amb els requisits de plena seguretat per a ciutadania i turistes.Segueix-nos: