Està en: INICI > Notícies

Cultura prepara la reobertura de biblioteques i sales de lectura a Castell

Divendres, 29 de Maig de 2020

L'aforament queda redut al 30% i sestableix un protocol de quarantena per als materials retornats

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest mat la reobertura de biblioteques, sales de lectura i Arxiu Municipal de Castell. Sactiva ara laplicaci del plan de contingncia i continutat del servei, elaborat pel negociat dArxiu i Biblioteques de la Regidoria de Cultura.

Una vegada hem pogut garantir els mitjans per a complir amb les mesures de seguretat del personal municipal i de la ciutadania, podem confirmar la reobertura daquests serveis que marquen linici de la desescalada cultural, ha explicat la regidora de Cultura, Vernica Ruiz, qui hui a visitat les installacions de larxiu. Ledil ha assegurat que aquest sn els primers passos per a una tornada a lactivitat que s vital per tots els sectors de la Cultura i durant la que demanem a totes i a tots la mxima responsabilitat.

El pla estableix que laforament mxima ser del 30% de la capacitat habitual i que totes les installacions hauran destar desinfectades en el moment de la reobertura. A ms, saplicar un protocol per als materials retornat, amb el condicionament duna zona segura per a emmagatzemar-los durant 14 dies, amb contenidors, caixes o bosses necessaris per al correcte allament.

El personal de les biblioteques modificar, si cal, la distribuci del mobiliari per a garantir que les persones usuries mantinguen una distncia de dos metres. Per a l'accs a la biblioteca ser imprescindible respectar la senyalitzaci (exterior i interior), portar guants (en cas de no tenir-ne seran facilitats per la biblioteca) i desinfectar-se les mans.

La informaci i orientaci bibliogrfica es faran preferentment via correu electrnic o telefnica, de manera que els materials sollicitats estaran preparats quan les persones usuries accedisquen a la biblioteca. No es podr fer s del ordinadors pblics, catlegs d'accs pblic en lnia i altres catlegs i .estar limitat l'accs lliure a la collecci. Tampoc est perms laccs als banys.

Lobertura del MUCC, per a meitat de juny

Est prevista la reobertura dalguns espais del MUCC en la segona quinzena del mes de juny. El Castell Vell, el Museu d'Etnologia i el Museu de la Mar obriran les seues portes desprs dhaver passat tots els protocols de neteja i desinfecci adequats per garantir al mxim la seguretat de totes les persones que visiten les installacions i la dels seus treballadors.

Per les seues caracterstiques i dimensions ms redudes de les estances, passadissos i accessos, la resta de seus del MUCC (el Refugi antiaeri i el Fadr) romandran tancades al pblic fins a les segents fases i noms obriran per a realitzar tasques de manteniment.Segueix-nos: