Està en: INICI > Notícies

Turisme i Seguretat coordinen les mesures per a reobrir les platges de Castell dilluns que ve

Divendres, 29 de Maig de 2020

Turisme i Seguretat coordinen les mesures per a reobrir les platges de Castell dilluns que ve

Recomanen deixar un espai lliure de 10 metres en primera lnia i es recordaran les mesures de seguretat per megafonia i cartelleria

udio de Pilar Escuder


Les rees de Turisme i Seguretat i Emergncies de l'Ajuntament de Castell han mantingut hui una reuni tcnica de coordinaci per a abordar les mesures a adoptar a les platges a partir del prxim dilluns, 1 de juny, perqu puguen obrir amb les mximes condicions i garanties per als usuaris i usuries. El protocol adapta a l'mbit municipal les directrius del Ministeri de Sanitat per a reduir els riscos higienicosanitaris enfront de la covid-19 a les platges, aix com recomanacions i mesures que recull la guia de platges segures elaborada per Turisme de la Generalitat.

Estem acondicionant les platges del Pinar, Gurug i Serradal sobre la base de les directrius sanitries perqu el seu s i gaudi aquest estiu es puga fer en condicions de seguretat i de protecci de la salut, ha explicat la regidora i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Pilar Escuder. Des de l'rea de seguretat i emergncies es reforar el treball perqu les mesures d'aforament i de distanciament social a les nostres platges es complisquen i anirem ampliant el protocol de mesures conforme es requerisca, ha apuntat el regidor de Seguretat Pblica i Emergncies, Omar Braina. Tots dos, han visitat hui les platges, per a supervisar el seu estat abans de l'obertura.

Aix, coincidint amb l'entrada de Castell en la Fase 2 de la desescalada, i amb el perms ja per a poder banyar-se i prendre el sol a partir del dilluns, s'iniciar el servei de socorrisme i salvament a les platges. A ms, els agents de la Policia Local seran els encarregats de controlar i supervisar que es compleixen les mesures de distanciament social i aforament. A partir del dilluns ja estaran operatius tamb els punts de policia en els voltants de les platges del Pinar i el Gurug.

La parcellaci del litoral queda descartada en principi per l'amplitud de les platges de Castell, si b s que es recomana deixar un espai lliure de 10 metres en la primera lnia de platja, per a passejar o practicar exercici, i evitar les concentracions de persones en una mateixa zona de la platja.

Les dutxes, els llavapeus i els jocs de les platges estaran precintats i no es podran utilitzar de moment en aquesta fase de la desescalada. Tampoc hi haur papereres en l'arena, de manera que s'eviten possibles focus de contagi.

A ms, es reforar la informaci als usuaris i usuries de les platges, a travs de megafonia, en reiterades ocasions durant la jornada, i mitjanant cartelleria, que inclour les recomanacions d's i gaudi del litoral per a complir amb les mesures de protecci enfront del coronavirus.

El protocol municipal per a garantir la seguretat i la protecci de la salut enfront de la covid-19 a les platges de Castell que s'activar dilluns que ve s'anir modificant en funci de les necessitats i de les directrius sanitries que es dicten en cada cas complint el pla per a la transici cap a una nova normalitat. Tamb estar marcat pel decret de seguretat en platges de la Conselleria de Justcia, Interior i Administraci Pblica, l'esborrany del qual ha sigut presentat hui als alcaldes, entre ells, la de Castell, Amparo Marco, i que definir les necessitats dels plans de contingncia especfics que hauran d'elaborar els ajuntamente per a garantir la seguretat davant l'emergncia sanitria per la covid-19.Segueix-nos: