Està en: INICI > Notícies

Els consells rectors de Festes i Turisme de Castell aborden els pressupostos del 2020

Dimecres, 3 de Juny de 2020

Els consells rectors de Festes i Turisme de Castell aborden els pressupostos del 2020

L'aportaci municipal es redueix per la covid-19 i permetr destinar ms de 553.000 euros a poltiques del pla anticrisi

Els consells rectors del Patronat Municipal de Festes i del Patronat Municipal de Turisme de Castell han celebrat aquesta vesprada sessions telemtiques extraordinries per a, en tots dos casos, abordar la proposta de la presidenta, Pilar Escuder, del pressupost de cada patronat per a l'exercici 2020, aix com l'aprovaci del calendari de tramitaci i l'establiment del termini per a la presentaci d'esmenes a aquesta proposta. El punt de l'ordre del dia s'ha aprovat per majoria en els dos casos.

A falta de les xifres definitives, els pressupostos de tots dos patronats descendeixen respecte als del 2019, degut d'una banda a la impossibilitat de celebrar certes activitats per la crisi sanitria de la covid-19 i les mesures de seguretat i protecci de la salut, com ha sigut el cas de les festes de la Magdalena, i a causa tamb de la reducci en l'aportaci municipal que anualment deriva l'Ajuntament a aquests patronats i de la baixada d'altres transferncies o ingressos dels quals es nodreixen els patronats. La disminuci de l'aportaci municipal permetr que el consistori dispose de ms pressupost per a destinar-lo a poltiques que frenen els efectes de la crisi sanitria i contribusquen a la reactivaci econmica i social de la ciutat.

En el cas del Patronat Municipal de Festes, l'aportaci municipal passa d'1.654.516 euros en 2019 a 1.281.016 euros en 2020, que sn 373.500 euros menys. I en el Patronat de Turisme, la diferncia s de 179.551 euros (1.327.375 euros en 2019 i 1.147.823 euros per al 2020). Amb aix, l'equip de govern disposar de ms de 553.000 euros en el pressupost municipal per a poder reorientar-los a altres poltiques del pla anticrisi.

La proposta de pressupost del Patronat Municipal de Festes estableix un muntant total de 1,3 milions d'euros, que sn 727.500 euros menys que en 2019, mentre que la del Patronat Municipal de Turisme, ascendeix a 1,4 milions d'euros, que serien 65.400 euros menys que l'any passat.

La presidenta de tots dos patronats, Pilar Escuder, ha destacat desprs de les sessions, que el turisme continua sent una activitat estratgica per a Castell i fonamental per a la ciutat i per a la seua reactivaci econmica, igual que esperem poder reprendre el calendari festiu el ms prompte possible, ja que les festes tamb contribueixen a la dinamitzaci i la reactivaci de la ciutat.

El calendari de tramitaci coincideix per a tots dos patronats i estableix un termini de presentaci d'esmenes per part dels membres del consell rector corresponent de quatre dies hbils a partir de dem, fins a les 23.59 hores del prxim 9 de juny. Del 10 a l'11 de juny s'estudiaran les esmenes, el 12 es convocaran consells rectors i el 16 de juny se celebraran aqueixos consells rectors extraordinaris per a l'aprovaci de les propostes definitives dels pressupostos de Festes i Turisme del 2020. El 17 de juny es remetran la propostes definitives a l'rgan de gesti pressupostria i comptabilitat de l'Ajuntament, per a continuar la tramitaci juntament amb el pressupost municipal.Segueix-nos: