Està en: INICI > Notícies

Gent Gran realitza un seguiment telefnic a les persones majors de Castell que viuen soles

Diumenge, 14 de Juny de 2020

Ribera destaca que aquest seguiment permetr detectar necessitats, informar dels serveis municipals i acompanyar en la desescalada

udio de Mary Carmen Ribera


L'Ajuntament de Castell, a travs de la Regidoria de Gent Gran, est realitzant un seguiment telefnic a les persones majors de 65 anys que viuen soles per a detectar possibles necessitats, informar dels serveis municipals als quals poden acollir-se i conixer com estan afrontant el procs de desescalada de l'emergncia sanitria i social per la covid-19.

La regidora de Gent Gran, Mary Carmen Ribera, ha explicat que aquest seguiment permetr conixer si existeixen persones majors soles que requerisquen nova atenci desprs de la crisi per coronavirus i, en general, conixer el seu estat i realitzar un acompanyament telefnic durant la desescalada.

Ribera ha recordat que, tant des de la Regidoria de Gent gran com la de Benestar Social es van posar en marxa mesures extraordinries desprs de la declaraci de l'estat d'alarma per a garantir l'atenci urgent a persones majors que viuen soles, persones vulnerables i amb mobilitat reduda. Aix, per exemple, des de la Regidoria de Benestar Social es va activar un servei d'emergncia social davant la covid-19 pel qual es van donar d'alta i van atendre a ms de 200 persones com a noves usuries del servei Menjar a Casa i el Servei d'Assistncia a domicili. En l'actualitat, aquests serveis atenen 145 persones majors o persones dependents. Tamb des de la Regidoria de Gent gran es va reforar el servei d'atenci psicolgica a persones majors.

Hem superat els moments ms complicats d'aquesta emergncia sanitria i social per no per aix baixarem la gurdia, per aix, estem realitzant un seguiment telefnic a les persones majors per a conixer la seua situaci, informar de serveis i per a acompanyar-los en aquest procs de desescalada, ha explicat Ribera.

A Castell, viuen soles unes 8.000 persones majors de 65 anys, la gran majoria dones, segons consta en la inscripci padronal.

L'Ajuntament de Castell compta a ms amb el servei de teleassistncia domiciliria a persones majors, un servei de suport i intervenci social que l'any passat va atendre a quasi 900 persones majors, 596 d'elles eren persones que viuen soles.Segueix-nos: