Està en: INICI > Notícies

Castell fomentar l's de la bicicleta i demana ms suport per al transport pblic

Dimecres, 17 de Juny de 2020L'Ajuntament incideix en l'aposta per la mobilitat sostenible i eficient per a realitzar els desplaaments per la ciutat

udio de Jorge Ribes


Fomentar la mobilitat sostenible, impulsant l's de la bicicleta, facilitant els desplaaments a peu i apostant pel transport pblic. Sn les lnies de treball en les quals continuar incidint la Regidoria de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de Castell desprs de les dinmiques generades durant la crisi sanitria de la covid-19 i que coincideixen amb l'Estratgia de Mobilitat Sostenible de la Conselleria de Poltica Territorial, Obres Pbliques i Mobilitat, presentada aquesta setmana pel conseller Arcadi Espaa.

Durant els ltims mesos han canviat les maneres de desplaar-nos per la ciutat i aqueixes tendncies i aqueixa experincia l'hem de tindre en compte des de l'administraci per a continuar propiciant una mobilitat sostenible i eficient, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes. Per aix, continuarem fomentant l's de la bicicleta, apostant pel servei municipal de prstec, el Bicicas, i tamb per la bici privada, ha explicat. En aquest sentit, Ribes va instar l'administraci autonmica durant la reuni amb Espanya a continuar l'aposta que han iniciat amb les subvencions a compres de bicicletes privades installant prquings de bici privats al llarg de tota la provncia per a facilitar la intermodalitat i generar confiana en l'usuari, aix com realitzar millores en la senyalitzaci i en els itineraris.

En la trobada Ribes tamb va plantejar l'opci de recuperar la gesti municipal de la lnia Castell-Grau per a millorar el servei, ja que es tracta d'un recorregut urb que actualment gestiona l'administraci autonmica. I una altra de les reivindicacions del regidor de Mobilitat Sostenible es va centrar en el transport pblic urb, sollicitant una lnia d'ajudes que compense les prdues per la drstica reducci d'usuaris durant els ltims mesos derivada de l'aplicaci de les mesures sanitries pel coronavirus.

Quant a l'Estratgia de Mobilitat Sostenible, per a Castell proposa fomentar la xarxa d'itineraris ciclistes que connecten els municipis metropolitans i que garantisquen la seguretat d'usuaris i usuries, entre ells, els recorreguts Castell-Grau-Almassora i Castell-Benicssim; aix com un carril bus en l'rea metropolitana.Segueix-nos: