Està en: INICI > Notícies

Un centenar d'autnoms i empreses s'inscriuen per a optar a la contractaci pblica de Castell

Dimecres, 24 de Juny de 2020

L'Ajuntament diversifica els contractes menors per a arribar al mxim nombre de beneficiaris i ajudar al teixit empresarial

udio de Rafa Sim


La base de dades creada per l'Ajuntament de Castell per a facilitar l'accs a la contractaci pblica d'autnoms, microempreses i pimes compta ja amb un centenar d'inscrits interessats a ser contractistes o subcontractistes d'obres, subministraments i serveis. Aquesta nova eina activada durant l'estat d'alarma i que continua operativa per a poder donar-se d'alta s un mecanisme directe perqu les diferents empreses puguen participar en els contractes menors tramitats des del consitori, aconseguint aix una major rotaci en la contractaci pblica, de manera que aquesta es diversifique i aconseguisca ms beneficiaris.

Fins al moment, ms de la meitat dels inscrits en aquesta base de dades (62 en concret) sn autnoms o empreses de menys de 10 treballadors (microempresa); altres 28 tenen entre 10 i 50 empleats (petita empresa); i els 9 restants compten amb ms de 50 treballadors (mitjana i gran empresa). Es tracta de negocis especialitzats en tot tipus d'obres, serveis i subministraments, des de la construcci al manteniment, electricitat, informtica, seguretat o mobilitat. I quant a la seua procedncia, la majoria sn de Castell, per tamb hi ha empreses inscrites d'altres municipis de la provncia com Vila-real, Almassora, Benicssim, Onda, la Vall d'Uix, Borriol i Caudiel; i fins i tot de fora d'ella, com Alaqus i Valncia.

Estem satisfets de l'acceptaci que est tenint la base de dades habilitada per l'Ajuntament i dirigida a diversificar la contractaci pblica i generar llocs de treball, perqu ajudem aix a autnoms, pimes i micropimes i contribum a reactivar econmica i socialment la ciutat, reduint l'impacte negatiu de la crisi sanitria de la covid-19 en el teixit empresarial, ha valorat el regidor d'Obres i Contractaci, Rafa Sim.

L'enlla directe per a inscriure's es troba situat en el perfil del contractant de la pgina web municipal (www.castello.es) i s el segent: contractaciomenor.castello.es. L'Ajuntament donar a conixer el llistat de productes o serveis que habitualment s'adquireixen per part de l'administraci municipal amb les caracterstiques de contractes menors, per a aix fomentar la participaci directa dels comeros en els processos de compra, donant la possibilitat a les empreses interessades a proveir aquests productes o serveis a manifestar aqueix inters perqu els serveis municipals els tinguen en compte a l'hora d'obtindre un major nombre d'ofertes.

A ms, s'inclour en tots els plecs de clusules administratives que s'elaboren per l'Ajuntament per a la contractaci d'obres, com a condici especial d'execuci, la subcontractaci d'un percentatge de les prestacions objecte del contracte amb una o diverses microempreses o autnoms (contractes amb valor estimat fins a 500.000 euros); i amb microempreses, autnoms i pimes (contractes amb valor estimat superior), preferentment amb aquells amb residncia i domicili fiscal o domicili social a Castell.

Aix mateix, per a l'adjudicaci dels contractes menors es consultar a les empreses inscrites en la base de dades, quedant en tot cas garantida la igualtat, transparncia i concurrncia en el procediment d'adjudicaci i promovent la diversificaci dels adjudicataris.

El Pla d'Inversions de Revitalitzaci Econmica de Castell (Pirecas) ja s'ha dissenyat amb aquests criteris i injectar 1,5 milions d'euros en 47 projectes de seguretat viria, mobilitat sostenible i accessibilitat, reforma d'escoles, millora urbana i installacions municipals, en l'execuci de les quals es facilitar l'accs a autnoms, pimes i microempreses.Segueix-nos: