Està en: INICI > Notícies

Marco posa en valor la restauraci ambiental del Gurug amb una inversi de 250.000 euros

Dijous, 25 de Juny de 2020L'alcaldessa destaca el treball realitzat en el litoral per a oferir tots els serveis i que Castell siga dest segur aquest estiu

udio d'Amparo Marco


L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, ha participat hui en una visita a la platja del Gurug juntament amb la delegada del Govern en la Comunitat, Gloria Calero, i la subdelegada del Govern a Castell, Soledad Ten, durant la qual s'ha donat compte de les ltimes intervencions en el litoral castellonenc per part de l'administraci estatal i en coordinaci i collaboraci amb l'Ajuntament. Unes actuacions valorades en 310.000 euros, 250.000 euros dels quals s'han destinat a la demolici d'un immoble situat en domini pblic martim-terrestre del Gurug i a la posterior restauraci mediambiental de la zona. Altres 60.000 euros s'han invertit en condicionar les platges desprs dels efectes que va deixar la DANA de gener, reparant punts de sobrepassament del cord dunar, aix com la gesti de desperfectes al Gurug i al Pinar.

Castell afronta aquesta temporada estival amb les tres platges en les millors condicions, oferint serveis en totes elles i condicionant-les al context actual per a garantir les mesures sanitries i que el nostre litoral siga un dest segur, ha explicat l'alcaldessa a peu de platja. En quant a la intervenci de Costes en la zona sud del Gurug, destaque la posada en valor d'aquest espai de primera lnia de costa, amb la demolici d'un edifici situat en sl pblic que ha perms restaurar mediambientalment l'espai, ha assegurat l'alcaldessa.

En concret, la intervenci ha perms recuperar ambientalment 4.500 metres quadrats i s'han realitzat plantacions dunars en 2.800 metres quadrats, installant 745 metres quadrats de passarelles de fusta per a fer compatible el projecte amb l's i gaudi de la platja.

Marco tamb ha agrat la collaboraci de Costas per a fer possible la demanda del consistori d'avanar la temporada del pla d'explotaci de platges i amb aix l'obertura dels xiringuitos, que contribueix a la dinamitzaci de la costa i a la recuperaci del sector de l'hostaleria.

La delegada del Govern en la Comunitat, per la seua part, ha destacat en el Gurug la implicaci i coordinaci de les administracions pbliques per a poder oferir a la ciutadania les platges en les millors condicions, desprs del temporal de la DANA, amb projectes de restauraci mediambiental com l'executat en la zona sud del Gurug i tamb amb les mesures adoptades per a contribuir a impulsar el sector turstic i ajudar al fet que les platges estiguen en les millors condicions i Castell siga dest segur.Segueix-nos: