Està en: INICI > Notícies

El Consell Social aprova la creaci de la Comissi per a l'Impuls de Castell

Dilluns, 6 de Juliol de 2020L'alcaldessa destaca la participaci del principal rgan consultiu municipal en la reconstrucci econmica i social desprs de la covid-19

El Consell Social de la Ciutat ha aprovat per unanimitat en el ple extraordinari celebrat aquesta vesprada la creaci de la Comissi per a l'Impuls de Castell, la finalitat de la qual ser l'elaboraci d'un informe amb les propostes i recomanacions per al projecte de recuperaci de Castell dels efectes econmics i socials derivats de la crisi sanitria de la covid-19.

L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, ha elevat al ple del Consell Social de la Ciutat la proposta, per a definir l'estratgia de reactivaci de la ciutat juntament amb el principal rgan consultiu i de participaci ciutadana. El Consell Social ha de tindre un protagonisme especial a l'hora de definir les claus de la recuperaci, de la generaci de confiana i certitud, amb l'establiment de mesures econmiques, poltiques actives d'ocupaci, recuperaci del benestar pblic i desenvolupament de les potencialitats de les noves tecnologies, l'economia digital i la transici ecolgica, i en aqueixa lnia treballarem, ha assegurat Marco.

La nova comissi de treball est integrada per representants de les rees social i econmica del Consell Social i d'altres consellers l'aportaci dels quals pot sumar al projecte de rellanament de Castell, aix com dels grups poltics municipals amb representaci a l'Ajuntament. Sobre la base de l'aprovat hui en el ple extraordinari, estar presidida pel portaveu del grup municipal socialista i regidor de Benestar Social, Jos Luis Lpez. A ms, tindr huit vocals, entre ells la consellera representant de la Cambra de Comer de Castell, Maria Dolores Guillamn, que ser la ponent de la comissi. Els altres set sn: un conseller/a proposat pels consellers representants dels sindicats UGT i CCOO; un representant de la Uni Professional de Collegis de Castell, que ser el president del Collegi de Metges, Jos Mara Breva; un conseller/a proposat pels quatre consellers/as de les federacions de vens, consumidors i usuaris que formen part d'aquest; la consellera representant del Consell Municipal de Benestar Social, Salom Esteller, gerent de la Junta Provincial de l'Associaci Espanyola contra el Cncer (AECC); el conseller representant del Consell Municipal de Comer, Mauro Gmez; el conseller representant de la Universitat Jaume I, Modest Jess Fabra, vicerector de planificaci, coordinaci i comunicaci; i el conseller Juan ngel Lafuente, director de la Ctedra Ciutat de Castell. I, un representant del Consell de la Joventut, segons s'ha decidit durant el transcurs del ple.

A ms, formaran part de la comissi com a vocals, els sis consellers/as proposats pels grups poltics municipals: Jos Luis Lpez (PSPV), Begoa Carrasco (PP), Alejandro Marn-Buck (Ciutadans), Toms Escuder (Comproms), Carlos Navarro (Podem-EU) i Cristbal Caballero (Vox).

Podran formar part de la comissi si aix ho manifesten o, en el seu cas, se'ls requerisca la seua compareixena durant el desenvolupament dels treballs de la comissi, els consellers nats que han sigut alcaldes de Castell.

Les administracions pbliques hem de respondre amb tota la nostra fora a situacions tan crtiques com aquesta. Des del primer minut, el govern municipal ha assumit la seua responsabilitat i hem treballat en coordinaci amb les autoritats sanitries i reajustant el pressupost per a reforar les lnies essencials de benestar social, ocupaci i reactivaci econmica, ha explicat Marco. Ara, volem continuar fent els passos necessaris juntament amb la societat de Castell, ha explicat Marco. La societat est demandant unitat i dileg en les institucions per a lluitar contra la covid-19 i des de l'Ajuntament tenim l'oportunitat de treballar de manera conjunta a travs d'aquesta comissi per a l'impuls de Castell, ha recalcat.

El termini per al qual es crea la comissi ser el necessari per a poder realitzar les funcions que li han sigut encomanades, tenint en compte que per la seua importncia un calendari de manera que si fra possible estiga ultimat l'informe si fra possible no ms tard del prxim mes d'octubre.

Els membres del Consell Social han pogut participar en el ple de manera telemtica o presencial i durant la sessi tamb han pres possessi del seu crrec huit nous consellers/as: Jos Lus Lpez (grup municipal socialista), Toms Escuder (grup municipal Comproms), Francisco Sacacia (UGT-PV), Juan Antonio Llopis (Fundaci Caixa Castell), Csar Roures (Consell Agrari i de Sostenibilitat Ambiental), Salom Esteller (Consell Municipal de Benestar Social), Ana Ulloa (Autoritat Porturia) i Inmaculada Nieto (vena de reconegut prestigi).Segueix-nos: