Està en: INICI > Notícies

Castell dna llum verda al calendari per a aprovar el pressupost en el ple del 30 de juliol

Dilluns, 13 de Juliol de 2020

La comissi de Govern Interior aborda la proposta de l'equip de govern per a reactivar social i econmicament la ciutat

La comissi plenria de Govern Interior de l'Ajuntament de Castell celebrada hui ha donat llum verda al calendari de tramitaci del projecte de pressupost municipal del 2020, aprovat per la Junta de Govern Local del passat 9 de juliol i detallat hui en la reuni pel regidor d'Hisenda, David Donate. Sobre la base del calendari, del 14 al 20 de juliol es fixa el termini de presentaci d'esmenes, que es debatran i votaran en una comissi plenria posterior, per a elevar els comptes al ple del 30 de juliol.

L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, destaca que es tracta d'un pressupost dirigit a donar resposta a l'emergncia sanitria i als efectes socioeconmics de la covid-19 a la ciutat. Uns comptes de 180 milions d'euros, amb una inversi en poltiques socials i de benestar de la ciutadania de 14 milions d'euros, que incideixen en la creaci d'ocupaci, amb un Pla Castell Contracta dotat amb 2,3 milions, una nova lnia d'ajudes a la contractaci de persones autnomes, microempreses i pimes, i una partida d'1 mili d'euros en ajudes directes per a palliar les conseqncies en els sectors econmics a causa de la pandmia, ha detallat Marco. s un pressupost que inverteix en futur per a rellanar la ciutat de Castell, ha insistit.

El segon tinent d'alcaldia, Ignasi Garcia, per part seua, ha ressaltat del pressupost que inclou les poltiques d'esquerres, feministes i ecologistes que necessitem per a superar la crisi derivada del coronavirus i que tindran com a prioritat la reactivaci de Castell amb criteris de sostenibilitat i justcia social. Garcia ha manifestat que la crisi sanitria ens ha recordat la importncia dels serveis pblics, de la conciliaci, de la producci local i de tindre un sistema econmic slid que puga mantindre i crear ocupaci i aquests sn els pilars fonamentals de les actuacions que recullen els comptes municipals.

A ms, el tercer tinent d'alcaldia, Fernando Navarro, ha destacat que l'Acord de Fadrell ha preparat un pressupost per a fer front a la crisi per la covid-19 prioritzant la justcia social i la transici ecolgica. Subratlla que Castell encara inversions per a acostar la ciutat a la senda verda i ajudar a espentar l'economia des de la transici ecolgica, amb actuacions en energies renovables, rehabilitaci sostenible o en poltiques de reactivaci agrria o de protecci del nostre territori i aqfers. I tamb les poltiques per a ampliar el parc pblic de lloguers socials i garantir el dret a l'habitatge.Segueix-nos: