Està en: INICI > Notícies

Castell es reuneix amb la Generalitat per a ultimar el conveni de la nova Oficina d'Habitatge

Dimecres, 15 de Juliol de 2020La Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Climtica finanar quatre noves places de personal tcnic per a l'espai que es projeta per reforar les poltiques de mediaci i rehabilitaci

udio de Mara Jess Garrido


La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castell ha mantingut una reuni amb el secretari autonmic d'Habitatge, Csar Jimnez; i la directora general, Blanca Jimnez, per a ultimar el conveni que posar en marxa en 2021 una nova Oficina d'Habitatge i Rehabilitaci a la ciutat dins de la Xarxa Xaloc. La conselleria finanar quatre noves places de personal tcnic, que se sumaran a les tres actuals de l'Oficina Municipal.

La Regidora d'Habitatge, Mara Jess Garrido, destaca que aquesta proposta reforar la gesti d'ajudes en lloguer i rehabilitaci, i sobretot, l'assessorament a les persones amb problemes en matria d'habitatge, i ressalta que es tracta d'una iniciativa transversal que tamb implicar altres departaments de l'equip de govern amb els quals es mantindr converses sobre aquest tema els prxims dies.

Explica que l'Oficina ser costejada amb fons transferits per la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimtica, que a travs de l'Institut Valenci de l'Edificaci participa en un pla d'innovaci de la Uni Europa (Save the Homes), per a rehabilitaci i descarbonitzaci d'edificis.

La Generalitat inicia aquest programa a travs de convenis amb dotze entitats locals, que s'encarregaran de la seua gesti. Ser com una finestreta nica en matria d'habitatge, rehabilitaci d'edificis i regeneraci urbana, propiciant informaci, assessorament i promovent l'accs a un habitatge digne i combatent la segregaci urbana. S'encarregaran de la gesti i manteniment del parc d'habitatges amb finalitats socials; millora de l'accessibilitat, salubritat i gesti de la bossa de lloguer assequible; elaboraci de protocols per a la intervenci en habitatge ocupat sense ttol legal i la gesti del parc autonmic d'habitatges amb protecci oficial.Segueix-nos: