Està en: INICI > Notícies

Castelló redueix el Període Mitjà de Pagament a proveïdors des de l’alarma per la covid-19 i el situa en 10 díes

Dimecres, 29 de Juliol de 2020L'Ajuntament ha abonat quasi 29 milions d'euros a proveïdors des de l'estat d'alarma i reduït el temps de pagament

L'Ajuntament de Castelló ha reduït el Període Mitjà de Pagament (PMP) a proveïdors des de la declaració de l'estat d'alarma per coronavirus i l'ha situat en 10,24 dies el mes de juny. D'aquesta manera, el consistori continua mantenint el PMP per davall del límit permés de 30 dies i l'ha reduït en cinc dies més des del mes de març. A més, des de la declaració de l'estat d'alarma, l'Ajuntament ha realitzat pagaments a proveïdors per un total de prop de 29 milions d'euros.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que “aquestes dades demostren que, malgrat la dura situació provocada per l'estat d'alarma, l'Ajuntament ha continuat pagant molt per davall del límit legal, i fins i tot reduït el temps en cinc dies des de la declaració de l'estat d'alarma”. “Això és una mostra de l'eficient gestió municipal i del nostre compromís per accelerar la liquiditat en uns moments tan complicats com el de l'emergència sanitària i social per la covid-19 perquè l'agilitat en el pagament proporciona estabilitat al nostre teixit empresarial local”, ha indicat.

Marco ha recordat que el PMP és un clar indicador de l'eficiència en la gestió municipal que “repercuteix en benefici de l'economia local, els petits i mitjans proveïdors i persones autònomes”, i ha ressaltat que la reducció del temps de cobrament “ha sigut també possible gràcies a la bona salut financera” del consistori.

En aquesta línia s'ha pronunciat també el regidor d'Hisenda, David Donate, que ha destacat que l'Ajuntament “està complint amb els seus proveïdors i injectant liquiditat a l'economia local”.

“La mitjana de 10,24 dies de pagament aconseguit al juny consolida un PMP més que raonable, tenint en compte la situació que va provocar l'estat d'alarma, per la qual cosa és exemple que aquest equip de govern està compromés amb els petits i mitjans proveïdors que presten serveis a l'Ajuntament i a la ciutat”, ha apuntat.Segueix-nos: