Està en: INICI > Notícies

Castell prioritza al vianant a l'av. Caputxins i consolida la continutat de la mitjana central

Divendres, 21 de Agost de 2020Mobilitat Sostenible redistribueix l'espai pblic perqu els desplaaments a peu es produsquen de forma ms segura

L'Ajuntament de Castell, a travs de l'rea de Mobilitat Sostenible, consolida una de les accions posades en marxa durant l'estat d'alarma orientada a resoldre les necessitats de mobilitat de la ciutadania, habilitant espais i elements de senyalitzaci que prioritzen al vianant. Es tracta de la continutat de la mitjana de l'avinguda Caputxins, on han quedat inhabilitats diversos encreuaments per als vehicles, donant aix seguretat al vianant, i deixant oberts al trnsit noms dues creus per a facilitar aix el canvi de sentit. En una fase preliminar es van tancar encreuaments de l'avinguda amb tanques i ara s'han collocat pivots i jardineres.

A ms llarg termini, la idea s poder realitzar una obra integral de major envergadura per a reconvertir la mitjana central de l'avinguda Caputxins en una plataforma nica, segons ha detallat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes. Sn mesures que redistribueixen l'espai pblic perqu els trajectes i desplaaments que haja de realitzar la ciutadania es produsquen de forma ms segura, segons ha remarcat el mateix edil.

Aquest s un dels itineraris ciclopeatonals habilitats en principi de manera temporal durant la desescalada per la covid-19. Al costat del de l'Avinguda Caputxins, uns altres que s'han consolidat sn el del carrer Herrero, on s'ha habilitat un carril bici en un traat d'aproximadament 640 metres que amplia la xarxa ciclable de la ciutat i millora la connexi ciclista entre la zona sud i el centre de la ciutat; i el de Germans Bou, que ha requerit d'una reordenaci del trnsit en l'avinguda i de la zona d'aparcament.

Totes aquestes accions es realitzen d'acord amb els plantejaments del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Seguretat Viria 2016-2024 i buscant l'equilibri entre l'aparcament, la intensitat de trnsit de vehicles i les necessitats per als vianants i ciclistes.Segueix-nos: