Està en: INICI > Notícies

Castell es posiciona com a destinaci turstica segura en un estiu excepcional per la covid-19

Dijous, 3 de Setembre de 2020udio d'Amparo Marco


Marco destaca l'esforç del sector i les mesures impulsades des de l'Ajuntament davant el secretari d'Estat de Turisme

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat hui en la taula sectorial de turisme organitzada arran de la visita del secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, a la ciutat, dins de la ronda de reunions que està realitzant el nou responsable de Turisme en diferents punts de la Comunitat. En la trobada ha participat també el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, així com altres representants del sector.

"El turisme no ha fet un pas arrere i a la ciutat de Castelló el podem veure clarament, amb una ocupació hotelera pràcticament igual que altres estius", ha destacat l'alcaldessa. "Hem treballat per a posicionar a Castelló com un destí segur en una temporada incerta, impulsant un programa lligat a l'oci, el benestar, a l'esport, la naturalesa i la gastronomia", ha manifestat Marco.

Les oficines de turisme de Castelló han atés 4.978 persones en els mesos de juliol i agost. Més de la meitat d'ells, un 52% han sigut turistes de la Comunitat Valenciana. La resta de visitants han sigut de la Comunitat de Madrid (15%), Aragó (7%) i País Basc (5%). A més, un altre 10% han sigut peticions d'informació per part de turistes estrangers, fonamentalment de França i Bèlgica. Així mateix, més de 11.500 persones han participat en les activitats organitzades aquest estiu pel Patronat Municipal de Turisme, entre les quals ha destacat el cicle de ioga i taitxí a la platja, els cicles de novel·la històrica i les visites guiades, així com activitats d'oci a la platja.

"Ha sigut un estiu excepcional marcat per la pandèmia i les mesures de seguretat per a evitar la propagació de la covid-19. Per això, es va abordar un pla de turisme que posara el focus en el context actual, prioritzant la protecció de la salut, però amb un extens programa i una oferta atractiva que ha aconseguit captar al turisme de proximitat, familiar i social", ha indicat.

L'alcaldessa també s'ha referit a l'aposta del consistori per l'oferta d'oci segur amb la celebració del festival Mar de Sons, que ha aconseguit atraure a altres 8.000 visitants més en totes les jornades. En total, comptant a més les activitats posades en marxa per altres departaments per a dinamitzar l'oferta cultural i turística, més de 20.000 persones han participat en les activitats desenvolupades o impulsades per l'Ajuntament. Quant a l'ocupació hotelera, les dades registrades en els allotjaments de Castelló i el Grau llancen una xifra del 54% al juliol i del 69% a l'agost.

El secretari d'Estat de Turisme, per part seua, ha destacat "la importància de la col·laboració i la cooperació entre administracions per a continuar fent costat a un sector estratègic i fonamental en el conjunt de la nostra economia i de la nostra societat com és el turístic". I en la mateixa línia s'ha pronunciat el secretari autonòmic, destacant la necessitat de donar suport al sector turístic "després d'un any de transició i resistència en el qual s'han redefinit estratègies a llarg termini, per a afrontar el futur units".

 Segueix-nos: