Està en: INICI > Notícies

Marco lloa "l'esfor i dedicaci" de la Policia Local en un any marcat per la covid-19

Dimarts, 29 de Setembre de 2020L'alcaldessa presideix el Dia de la Policia Local i destaca la "labor fonamental" dels i les agents per a fer front a la pandèmia

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presidit aquest dimarts el Dia de la Policia Local en un acte celebrat en les dependències de Tetuan 14. Marco ha aprofitat la celebració de Sant Miquel, patró del cos de seguretat local, per a agrair el seu "esforç i dedicació" en un any "especialment complex" marcat per les actuacions derivades per l'estat d'alarma i l'emergència sanitària i social per la covid-19.

"La Policia Local de Castelló ha demostrat dia a dia la seua vocació de servei públic, protegint no sols la nostra seguretat, sinó també la nostra salut", ha dit Marco. L'alcaldessa ha agraït als i les agents de la Policia Local la seua labor per a "vetlar pel compliment de les restriccions sanitàries i per a informar la ciutadania". "La seua labor ha sigut i és fonamental per a fer front a la pandèmia, amb aquest homenatge vam mostrar nostra més sincera gratitud i reconeixement", ha manifestat durant l'acte presidit al costat de l'edil de Seguretat Pública i Emergències, David Donate.

Durant l'acte del Dia de la Policia Local s'han atorgat les condecoracions i proposat distincions al mèrit policial, entre les quals destaquen, la medalla d'Or del Cos al bomber del Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament de Castelló, Adrián Beas. Així mateix, s'ha entregat un document commemoratiu als i les agents proposats a la Direcció General de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències de Presidència de la Generalitat per a la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Roig a J. M. R. M. i M. L. D.T. C, per la seua intervenció en un cas de violència de gènere, que va tindre lloc el 10 de març; als agents A. T. H. i H. H. M., proposats a la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blau per la seua intervenció en un incendi ocorregut el dia 1 d'agost en el qual van amagar a l'habitant i al gos de l'habitatge afectat. També s'ha condecorat amb la Creu a la constància policial als agents que han complit entre 20 i 35 anys de servei.

A més, s'ha atorgat l'esment públic ‘Ciutadania de l'any’ a les dues persones que van intervindre el 12 de febrer en la retenció d'una persona, fins a l'arribada de la policia, que portava un ganivet i intentava apunyalar a una altra. També s'ha reconegut la labor d'una altra persona que va actuar el 23 d'agost en el rescat d'una dona a la platja del Serradal.

D'altra banda, s'ha fet un reconeixement singular als Instituts d'Ensenyament Secundari de Castelló que han resultat guanyadors del concurs ComunicaJove en el curs 2019/2020, un programa pioner de comunicació que acosta la Policia Local al col·lectiu juvenil mitjançant la divulgació d'informació útil i d'interés per a l'estudiantat.

Segueix-nos: