Està en: INICI > Notícies

Castell estableix un protocol "anticovid' en els cementeris per a la setmana de Tots Sants

Dimecres, 14 de Octubre de 2020

El pla de seguretat preveu ampliar horari, control d'accessos i aforaments i la suspensió d'actes per a evitar concentracions

L'Ajuntament de Castelló, a través de l'Empresa Mixta Nou Cementeri, ha establit un protocol d'actuació en els cementeris davant la pròxima festivitat de Tots Sants per a minimitzar el risc de contagi davant la covid-19. El protocol preveu, des del 26 d'octubre i fins a l'1 de novembre, una ampliació d'horaris i un sistema de control d'accessos i aforaments, entre altres mesures, per a incentivar una assistència escalonada. Així mateix, també s'ha establit la suspensió dels actes commemoratius de caràcter privat, públic i religiós al llarg de tota la setmana que comporte una concentració de persones.

"Enguany es fa necessari fixar nous procediments, prendre mesures extraordinàries i realitzar recomanacions a la ciutadania per a garantir que es puga acudir als cementeris de Castelló no sols el dia 1 de Novembre, sinó també en dies previs i evitar una afluència massiva als recintes", ha explicat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. De fet, enguany s'ha ampliat el dispositiu a tota la setmana i no únicament als dies previs a la festivitat de Tots els Sants.

L'alcaldessa, i també presidenta de l'Empresa Mixta Nou Cementeri, ha destacat que enguany la celebració de Tots Sants comptarà amb un horari ampliat des del dilluns 26 d'octubre i fins a l'1 de novembre de manera que els recintes s'obriran una hora abans, a les 8.00 hores del matí i tancaran a les 18.00 hores. "Des de l'Ajuntament, fem una crida a la ciutadania perquè aprofiten aquesta ampliació d'horari al llarg de tota la setmana i puguen visitar els cementeris de manera escalonada", ha indicat.

Per part seua, la regidora de Cementeris, Isabel Granero, ha explicat que el protocol s'ha establit de manera que en cap moment es concentren alhora més de 500 persones en el Cementeri de San José ni més de 150 persones en el Nou Cementeri. A més, es recomana als visitants no romandre en els recintes més d'una hora, per a poder permetre l'accés de més persones.

Granero ha detallat el protocol dissenyat per l'Empresa Mixta Nou Cementeri, en compliment de totes les mesures de seguretat davant la covid-19, encara que ha apuntat que queda supeditat a possibles variacions que puguen ser determinades per les autoritats sanitàries.

Així, en el cementeri de San José s'habilitaran 4 punts d'accés i eixida per a facilitar el trànsit de la ciutadania i evitar aglomeracions que estaran situats en l'entrada principal, la part posterior (quadra Borriolenc) i les dues portes laterals. S'habilitarà cada accés amb un carril d'entrada i un altre d'eixida. En cada accés es permetrà l'entrada de 125 persones. La duració recomanada de la visita s'ha fixat entre els 40 minuts i una hora. En el Nou Cementeri, hi haurà un únic accés i queda anul·lada la zona de pàrquing interior.

Efectius de la Policia Local, Protecció Civil i AMUS controlaran la zona externa als cementeris, mentre que el control d'accessos i interior dels recintes es realitzarà a través de seguretat privada que vetlarà pel compliment de les recomanacions i control de l'aforament.

Quant a les mesures higièniques i de prevenció, es procedirà a la contractació de personal extra de neteja per a desinfeccions, el control de la temperatura en els accessos i la ubicació de dispensadors automàtics de gel hidroalcohólic en tots els accessos. També es facilitaran guants per als qui hagen de manipular elements comuns com a escales d'accés a nínxols en altura i estarà prohibit fumar en tot el recinte.

Suspensió d'actes

D'altra banda, enguany no es realitzaran actes commemoratius públics ni privats, així com els de caràcter religiós, al llarg de la setmana del 26 d'octubre a l'1 de novembre per a evitar majors afluències. Aquesta mesura implica la suspensió de la tradicional missa a l'esplanada de l'accés al cementeri de San José i de la cerimònia civil. Tampoc es realitzaran misses en la capella del cementeri de San José per a evitar que, donada la seua ubicació, es col·lapse l'entrada principal necessària per al control de l'aforament. Igualment, se suprimeix l'habitual acte militar del 2 de novembre.Segueix-nos: